Τι συμβαίνει στους μυστικούς πράκτορες όταν αποτύχουν

Τι συμβαίνει στους μυστικούς πράκτορες όταν αποτύχουν

H τέταρτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «Slow Horses» δίνει άλλη μία ευκαιρία στον Γκάρι Όλντμαν να αναπτύξει έναν ρόλο καριέρας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κατασκοπικές σειρές είναι σαν να παρακολουθείς επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής με πιόνια. Η επιτυχία, λοιπόν, της βρετανικής κατασκοπικής σειράς Slow Horses έγκειται, μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων, στο ότι, όταν όλοι οι υπόλοιποι παίζουν ντάμα, ο πρωταγωνιστής παίζει σκάκι. Kαι μάλιστα σκέφτεται πολλές κινήσεις μετά. 

Στην τέταρτη σεζόν βλέπουμε τον Τζάκσον Λαμπ (Γκάρι Όλντμαν), άλλοτε θρυλικός κατάσκοπος της MI5 και νυν επικεφαλής του Slough House, του παραρτήματος της MI5 για αποτυχημένους πράκτορες (που μοιάζει περισσότερο με δυσλειτουργική οικογένεια παρά μυστική υπηρεσία), να επιστρέφει πιο αντικοινωνικός, λιγότερο πολιτικά ορθός, αλλά και πιο οξυδερκής από ποτέ. Ο Όλντμαν μάς χαρίζει ακόμα μία ανεπανάληπτη ερμηνεία, δηλώνοντας μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο AV Club, ότι αυτός ο ρόλος αποτελεί ένα από τα χαϊλάιτ της τεράστιας καριέρας του.

«Είμαστε όλοι στόχοι», λέει ο Τζάκσον Λαμπ στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν, έπειτα από μια θανατηφόρα βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου και μια μυστηριώδη δολοφονία στο σπίτι του Ντέιβιντ Καρτράιτ, πρώην υψηλά ιστάμενου στελέχους της MI5. Ο Ρίβερ Καρτράιτ, εγγονός του Ντέιβιντ και ένας από τους πράκτορες υπό την επίβλεψη του Λαμπ στο Slough House, δραπετεύει στη Γαλλία για να βρει την άκρη του νήματος, υποπτευόμενος μια πιθανή σύνδεση μεταξύ των δύο υποθέσεων. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο, ο Ρίβερ βρίσκεται περικυκλωμένος από ανορθόδοξες πατρικές φιγούρες και καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά, τα οποία αφορούν τόσο τον ίδιο όσο και τη σκοτεινή ιστορία της MI5. Κυνικοί, ανθρώπινοι και κωμικά άτσαλοι, οι κατάσκοποι του Slough House μετρούν απώλειες και καλούνται να φέρουν εις πέρας την πιο δύσκολη έως τώρα αποστολή τους: την ενδοσκόπηση.

Με εννέα υποψηφιότητες και ένα βραβείο Emmy για καλύτερη γραφή δραματικής σειράς στην τρίτη σεζόν της, με 100% βαθμολογία στο Rotten Tomatoes για την τέταρτη σεζόν και με μια ανανέωση για έκτη σεζόν πριν καν κυκλοφορήσει ο πέμπτος κύκλος, το Slow Horses αποδεικνύει ότι τα διαμάντια, ακόμα κι αν είναι ακατέργαστα όπως οι πρωταγωνιστές της, είναι παντοτινά.

Γκάρι Όλντμαν, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τζακ Λόουντεν.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%.
Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT