Τα βίντεο του Rick Beato είναι μια όαση για κάθε μουσικόφιλο

Τα βίντεο του Rick Beato είναι μια όαση για κάθε μουσικόφιλο

O πιο ουσιαστικός συνεντευξιαστής μουσικών, με βίντεο που γίνονται viral στο YouTube και ειλικρινή αγάπη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίποτα πιο απολαυστικό και χαλαρωτικό για μένα αυτές τις μέρες από το κανάλι του Ρικ Mπιάτο στο YouTube. Μουσικός και ο ίδιος, o Ρικ πέρασε από όλα τα πόστα μέσα στα χρόνια (σεσιονάς κιθαρίστας, τραγουδοποιός, μηχανικός ήχου, μιξέρ, παραγωγός, λέκτορας), για να γίνει τελικά ευρύτερα γνωστός ως ένας τύπος που ανεβάζει βιντεάκια. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Στινγκ, ο Μάικ Μιλς των R.E.M., η Τόρι Έιμος και ο θρυλικός παραγωγός Ρικ Ρούμπιν (σε ένα φοβερό επεισόδιο διάρκειας 132 λεπτών).

Αν κάτι ξεχωρίζει στις συνεντεύξεις του, είναι η εστίαση στη μουσική. Αναλύει δίσκους. Αναλύει ήχους, ενορχηστρώσεις και προσεγγίσεις ηχογράφησης. Βουτάει μέσα σε τραγούδια όχι για να ανασύρει από τοv βυθό τους κουτσομπολιά, αλλά από ειλικρινές ενδιαφέρον για το πώς φτιάχτηκαν. «O Ρικ Mπιάτο δεν έγινε γνωστός επειδή είναι εξπέρ της μουσικής», δηλώνει ο παρουσιαστής Μάικ Ρόου στο CNN. «Έγινε επειδή είναι φαν». Αγαπώ ιδιαίτερα τις στιγμές που βάζει στους καλεσμένους τραγούδια τους και εμείς παρατηρούμε πώς τα ακούν (ο Ρικ Ρούμπιν κλείνει τα μάτια για να απολαύσει και ενίοτε κουνάει το κεφάλι, ο Μάικ Μιλς μένει παγοκολόνα). Σε εποχές που όλοι βιαζόμαστε και βαριόμαστε, το να βλέπω δύο ανθρώπους να κάθονται ακίνητοι επί μισό λεπτό και να ακούν μουσική είναι για μένα ένοχη απόλαυση.

Κατά τα άλλα, πέρα από τις συνεντεύξεις, ο ασπρομάλλης Ρικ ανεβάζει και βίντεο με πιασάρικους τίτλους, όπως «Γιατί ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ δεν έρχεται στο κανάλι μου» ή «Ο πραγματικός λόγος που η μουσική χειροτερεύει». Δεν ξέρω αν όντως χειροτερεύει η μουσική, πάντως τα βίντεο του Ρικ και τα views που παίρνουν αποδεικνύουν ότι είμαστε ακόμη εδώ.

Τα βίντεο του Rick Beato είναι μια όαση για κάθε μουσικόφιλο-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ

Kylie Minogue – Tension II

Τόσο χαρούμενη ένιωσε με τον τελευταίο της δίσκο η Κάιλι Μινόγκ, που έκρινε σωστό να μας δώσει και σίκουελ. Φτιαγμένο για τα κλαμπ, το Tension II είναι χορευτικό, κεφάτο, σέξι, βαριά ηλεκτρονικό και σύντομο (κανένα κομμάτι δεν ξεπερνά τα τριάμισι λεπτά). Για να είμαστε δίκαιοι, λειτουργεί μια χαρά και δεν κοροϊδεύει κανέναν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT