Μια κατηφόρα που φτάνει στον Moζέλλα

Στην αριστερή όχθη του ποταμού Ρόερ, δύο χιλιόμετρα από τη συμβολή του με τον Μοζέλλα, βρίσκεται ο αμπελώνας Maximin Grünhaus. Η ιστορία του ξεκινά προς το τέλος της πρώτης χιλιετίας, όταν η γη παραχωρήθηκε στο μοναστήρι των Βενεδικτίνων του Αγίου Μαξιμίνου, στην πόλη Trier

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αριστερή όχθη του ποταμού Ρόερ, δύο χιλιόμετρα από τη συμβολή του με τον Μοζέλλα, βρίσκεται ο αμπελώνας Maximin Grünhaus. Η ιστορία του ξεκινά προς το τέλος της πρώτης χιλιετίας, όταν η γη παραχωρήθηκε στο μοναστήρι των Βενεδικτίνων του Αγίου Μαξιμίνου, στην πόλη Trier. Το 1882 η ιδιοκτησία πέρασε στα χέρια της οικογένειας Von Schubert. Σήμερα, ηγείται του κτήματος ο Maximin von Schubert, εκπροσωπώντας την έκτη γενιά.

Ο αμπελώνας των 34 εκταρίων στις επιβλητικές, απότομες πλαγιές, με κλίσεις που αγγίζουν το 75%, χωρίζεται σε τρία αμπελοτόπια, με διαφοροποιήσεις στο terroir, οι οποίες αποτυπώνονται και στα κρασιά του κτήματος. Τα τρία αυτά «cru», αποτελούν «μονοπώλιο», γεγονός εξαιρετικά σπάνιο, καθώς ανήκουν και καλλιεργούνται αποκλειστικά από το οινοποιείο Maximin Grünhaus. Το Riesling καλύπτει το 90% των φυτεύσεων, ενώ ανάμεσα στα κλήματα καλλιεργούνται άγρια βότανα και χόρτα. To οινοποιείο βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου κι εκεί τα κρασιά ωριμάζουν σε βαρέλια φτιαγμένα από δρυ του κοντινού δάσους Grünhäuser. Tα κρασιά του Maximin Von Schubert φημίζονται για την κομψότητα, τα πικάντικα στοιχεία και την εκπληκτική δυνατότητα παλαίωσής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT