ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Γαλακτομπούρεκο κλασικό
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Είναι το χταπόδι κατοικίδιο;
Βραδιά Οσκαρ: 18 συνταγές για τσιμπολόγημα με την παρέα
Κρεατόπιτα με τραγίσιο κρέας από την Κεφαλονιά
Κορυδαλλός: Πού τρώμε, πού πίνουμε, τι ψωνίζουμε και ποια ομάδα υποστηρίζουμε
Τα πάντα για το δυτικό προάστιο του Πειραιά: ταβέρνες, σουβλατζίδικα, καφενεία, μπαρ, λαϊκές αγορές και μπακάλικα, πλατείες, στενά και κρυφές γωνιές, και πολλές απίθανες ιστορίες στο πιο μεγάλο ρεπορτάζ γειτονιάς του Γαστρονόμου!
Κουνέλι στιφάδο από την Κύπρο
Απίθανη συνταγή, που είθισται να την ετοιμάζουν στην Κύπρο αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας την εβδομάδα της Κρεατινής. Μπαχάρι και κρασί είναι απαραίτητα για μια στιβαρή, μελωμένη, ελαφρώς κόκκινη σάλτσα.
Ποπ κορν, κουκουφρίκες ή σκαζμούθρες; Πώς λέμε στα χωριά μας το δημοφιλές σνακ + 2 συνταγές
Στο χωριό σας πώς το λέτε το ποπ κορν; Με αφορμή τα Όσκαρ φτιάχνουμε ποπ κορν (αλμυρό και γλυκό), εξίσου απολαυστικό με τις ανά την Ελλάδα ονομασίες του και γνωρίζουμε τις ρίζες της σύνδεσής του με το σινεμά.
Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο μαριναρισμένες σε πετιμέζι και ξύσματα εσπεριδοειδών
Μια φρέσκια μαρινάδα με ξύσματα εσπεριδοειδών και πετιμέζι δίνει αξέχαστη γεύση σε αυτές τις ζουμερές χοιρινές μπριζόλες. Συνοδεύουμε με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.
Πού θα φάτε μερικά από τα πιο νόστιμα κρέατα της Βόρειας Ελλάδας
Κρεατικά με σπιτικά μαγειρέματα και έντεχνα ψησίματα σε μια επίσκεψη στο Αρχονταρίκι, στην Καβάλα.
Τούρτα τριλογία χαλβά
Το αγαπημένο γλυκό της νηστείας, ο χαλβάς, σε μια εντυπωσιακή τούρτα! 100 νηστίσιμες συνταγές-έκπληξη θα βρείτε στον Γαστρονόμο Μαρτίου. Για πρώτη φορά ένας πλήρης οδηγός για να νηστέψουμε σωστά. Hμερολόγιο Σαρακοστής – 7 εβδομάδες νηστεία, μόνο στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.
Τα κουτσομπολιά της υψηλής κοινωνίας όπως τα κατέγραψε μία σπουδαία πένα
Για ένα ημιτελές μυθιστόρημα του Τρούμαν Καπότε που το έφερε στην επιφάνεια η τηλεόραση.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»
«Φλέβες» πλούτου στο υπέδαφος. Ελληνικά κοιτάσματα σπάνιων πρώτων υλών κινούν το ενδιαφέρον επενδυτών.
Γαλατόπιτα Χαλκιδικής, παχιά και πλούσια, με ρύζι
Πληθωρική αυτή η γαλατόπιτα, μιας και περιέχει ρύζι αλλά και μαρέγκα που αναμειγνύεται με το γάλα της γέμισης. Φτιάξτε τη από το προηγούμενο βράδυ και σερβίρετέ τη με τον πρωινό καφέ!
Λαζάνια λασιθιώτικα σε ζωμό γίδας, με ανθότυρο
Συνταγή με επιρροές από το ενετικό παρελθόν του νησιού, αυτή η ζουμερή μακαρονάδα σε ζωμό γίδας είναι μια από τις γευστικότερες εκπλήξεις της κρητικής κουζίνας.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Ενα γνήσιο λαϊκό δρώμενο, μοναδικό στην Ελλάδα
Το καρναβάλι στη Νέδουσα της Μεσσηνίας περιγράφει μέσα από την τελετουργία του τον κύκλο ολόκληρης της ζωής: όργωμα-σπορά-γάμος-θάνατος-ανάσταση.