ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Γαστρονόμος Μαρτίου: Φέτος, θα νηστέψουμε όλη τη Σαρακοστή! Την Κυριακή 10/3 με την «Καθημερινή»
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Neropistolo: Δημιουργικά παιχνίδια με βούτυρο, αλεύρι και νερό στον νέο φούρνο του κέντρου
Τηγανιά χοιρινή με σύγλινο, απάκι και θρούμπι
Πώς ξεχωρίζουμε το καλό μέλι; Ο μελισσοκόμος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος απαντά
Φιλέτα δράκαινας στο τηγάνι με κριθαράκι του Λευτέρη Λαζάρου βήμα βήμα
Η δράκαινα τρομάζει τους κολυμβητές, αλλά οι καλοφαγάδες την αγαπούν για τη θαυμάσια σάρκα της και τα μεγάλα φιλέτα της.
Χοιρινό με λάχανο από τον Eβρο
Πλούσιο, χειμωνιάτικο φαγητό αυτό το χοιρινό στην κατσαρόλα από τον Έβρο. Μπορούμε να το φτιάξουμε με φρέσκο λάχανο, μπορούμε να το φτιάξουμε και με τουρσί που το συνηθίζουν στα βόρεια.
Οσομπούκο: 7 συνταγές για μοσχάρι που γίνεται σκέτο λουκούμι
Όλα τα μυστικά του οσομπούκο, που είναι ένα κομμάτι για φαγητά χειμωνιατικά, με πλούσια, πυκνή γεύση. Για ζωμούς και σάλτσες πεντανόστιμες. Το κρέας σιγομαγειρεύεται και γίνεται τόσο τρυφερό που ξεκολλάει από το κόκαλο.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Η ντίβα της ποπ που κατακτά την παγκόσμια αγορά του κρασιού
Μια γυναικεία ιστορία σε χρώμα ροζ με πρωταγωνίστρια την Κάιλι Μινόγκ.
Σπιτικό πρόβειο λουκάνικο με σουμάκ και ολίγον ντοματοπελτέ
Θέλετε ένα νόστιμο αρωματικό λουκάνικο με πρόβειο κρέας και μυρωδικά σαν αυτό της γιαγιάς; Ιδού η συνταγή για το καλύτερο, χειροποίητο λουκάνικο με υλικά επιλογής σας που θα λατρέψετε.
Κοπανιστή: Το «θυμωμένο» κυκλαδίτικο τυρί που θα έπρεπε να είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο
Όσα πρέπει να ξέρετε για την κοπανιστή, το ΠΟΠ τυρί με την αψιά, γινωμένη γεύση, που είναι σήμα-κατατεθέν της Μυκόνου και σημαντικό κεφάλαιο και για την τυροκομία των υπόλοιπων Κυκλάδων, και μερικές ωραίες συνταγές.
Το μενού της εβδομάδας: Από πρασόρυζο μέχρι το «βρώμικο» της πλατείας Μαβίλη στο σπίτι
Τη δεύτερη εβδομάδα της Αποκριάς, την Κρεατινή, το κρέας έχει την τιμητική του, με αποκορύφωμα την Τσικνοπέμπτη. Οπότε βάλαμε λίγο παραπάνω.
Είναι οι σκύλοι σεξιστές;
Πώς επιλέγουν το αφεντικό τους και γιατί το φύλο δεν παίζει ρόλο.
Αποχαιρετώντας τη μυθική μαγείρισσα της «Μουριάς» στην Επίδαυρο
Για την Ιφιγένεια Μερτζάνη που δεν είναι πια μαζί μας αλλά δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.
Πανσέτα γλασαρισμένη με χαρουπόμελο και σιρόπι ροδιού
Μια ολόκληρη πανσέτα, κριτσανιστή, λαχταριστή, οικονομική και πανεύκολή. Με αυτή τη συνταγή το κρατς είναι εγγυημένο!
Οχι απλά ένα σπουδαίο φεμινιστικό μυθιστόρημα, κάτι πολύ περισσότερο
Για το αριστούργημα της Ντόρις Λέσινγκ και τη διαχρονική μάχη των φύλων.