ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Θες να γνωρίσεις καλύτερα τη Λήμνο; Πιες τα κρασιά αυτών των 4 οινοποιείων που βράβευσε ο Γαστρονόμος
Ρόστο απεραθίτικο με χοντρό μακαρόνι
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Ο έρωτας δεν γεννήθηκε για δυο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 11/2 με την «Καθημερινή»
Αγάπησα ένα avatar – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 11/2 με την «Καθημερινή»
Οι αποκριάτικες ρετσέτες της Κεφαλονιάς – Στον «Γαστρονόμο» αυτή την Κυριακή 11/2 με την «Καθημερινή»
Από τη ΒΙΒΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Μια όμορφη συλλογή από παραδοσιακές συνταγές των ημερών της Αποκριάς, όπως τις κατέγραψε στο σημειωματάριό της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, η σιόρα Περιστέρα Ν. Καβαλιεράτου-Τόκκα. Μέρος από αυτές τις συνταγές δοκιμάστηκαν και δημοσιεύονται στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί στις 11/2 με την Καθημερινή. Οι Απόκριες στα Επτάνησα δεν έχουν τον διονυσιακό-αναγεννητικό χαρακτήρα που […]
Πικάντικα σουτζουκάκια
Ζουμερά, σκορδάτα, κυμινάτα, με το μπούκοβο να τους δίνει ένταση, γίνονται πολύ ωραία.
Modern love: ιστορίες από τον 21ο αιώνα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 11/2 με την «Καθημερινή»
Τι είναι η πολυσυντροφικότητα, πώς λειτουργεί και γιατί κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Τρεις άνθρωποι που την επέλεξαν στην ερωτική τους ζωή μάς εξηγούν γιατί δεν έψαξαν «το άλλο τους μισό».
Μπράουνι με φυστικοβούτυρο και μίνι πρέτσελ
Πιστέψτε μας, πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτό το μπράουνι, και ας είναι μπελαλίδικο. Θα σας ξετρελάνει!
Γλυκό Κοπεγχάγη
Ρετρό και φίνο, το γλυκό Κοπεγχάγη είναι ένα είδος σιροπιαστής πίτας με βάση τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, που θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ ή θα σερβιριστεί με ένα καλό σπιτικό λικέρ.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Η Στεφανία Στρούζα έφερε τη Μήδεια στη βιομηχανική γη της Ελευσίνας
Η εντυπωσιακή γλυπτική εγκατάσταση της εικαστικού στο Παλαιό Ελαιουργείο της πόλης συνδυάζει τον αρχαιοελληνικό μύθο με το μεταβιομηχανικό τοπίο της περιοχής.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Οταν η πολυτελής διαμονή συναντά τα τροπικά δάση
Με βασικό πρωταγωνιστή τη φύση, τα παρακάτω τρία resorts έχουν να προσφέρουν πολλά ακόμη και στους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.
Ενα σπίτι γεμάτο νοσταλγία στο Πεδίον του Άρεως
Το brand της Λέττας Κασσιμάτη με πλεκτά ονομάζεται nonna Lietta (γιαγιά Λιέττα). Το διαμέρισμά της, σ’ ένα κτίριο του 1924 στο Πεδίον του Άρεως, είναι γεμάτο οικογενειακά κειμήλια και βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με την προσωπικότητά της.
Όπλα και αίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ έγραψε ένα συνταρακτικό βιβλίο για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Το «Κ» το διάβασε λίγο πριν από την κυκλοφορία του στα ελληνικά και παρουσιάζει ένα μικρό απόσπασμα.
Ένα βραβείο για την κυρά-Ρηνιώ, την ακρίτισσα φύλακα-άγγελο της Κινάρου
Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που συμπυκνώνει το νόημα της λέξης «ακρίτας», αυτός είναι η Ρηνιώ Κατσοτούρχη-Θηραίου, μοναδική κάτοικος μιας δυσπρόσιτης νησίδας ανατολικά της Αμοργού, για αυτό και ο Γαστρονόμος την τίμησε με ειδικό βραβείο στη φετινή απονομή.
Η «χαμένη» γειτονιά της Αθήνας που είναι γεμάτη κήπους
Στο τέρμα της οδού Πατησίων θα συναντήσει κανείς την Κυπριάδου, μια γειτονιά ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Τι έχει απομείνει σήμερα από όσα οραματίστηκε προ ενός αιώνα ο Επαμεινώνδας Κυπριάδης;