ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Μπακαλιάρος πρασοσέλινο, στον φούρνο με μανιτάρια, αυγοκομμένος
Λευτέρης ο Πολίτης: Το σουβλάκι που ψηφίσαμε ομόφωνα ως το καλύτερο της πόλης
Αυγά τηγανητά με μυρώνια
Τα ιταλικά «γιουβαρλάκια»: Σούπα με ψητά κεφτεδάκια γαλοπούλας
VOGUE
Αϋπνία: Ξεκίνησα να καταναλώνω αυτό το φρούτο κάθε βράδυ και κοιμάμαι καλύτερα
Το φρούτο που με βοηθά να νιώθω χορτάτη και ήρεμη την νύχτα είναι η μπανάνα. Μέχρι πρόσφατα η κατανάλωση μιας μπανάνας κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν στα σχέδιά μου.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Τι βλέπουμε τον Ιανουάριο στο Netflix: 6 σειρές και ταινίες
Μόλις ξεκίνησαν ή πρόκειται να έρθουν στις οθόνες μας μέσα στον μήνα.
O φωτογράφος που κατάφερε να κερδίσει τον χρόνο
Ο Αμερικανός Στίβεν Γουίλκς μάς εξηγεί πώς δημιουργεί εικόνες που αντί να απεικονίζουν μία μόνο στιγμή, έχουν «διάρκεια».
Eλλειψη ασβεστίου: 9 σημάδια στο σώμα που πρέπει να προσέξετε
Πολλές φορές πάσχουμε από έλλειψη ασβεστίου χωρίς να το γνωρίζουμε. Δεν πρέπει όμως να αγνοήσουμε τα συμπτώματα.
Σαλάτες: 20 συνταγές για νόστιμη αποτοξίνωση
Μετά τις υπερβολές των γιορτών, μήπως το ρίξουμε στις σαλάτες; Με συνταγές όπως αυτές εδώ δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Οι ακρίτες της νέας γενιάς
Οι σκέψεις, οι ανησυχίες, οι αγωνίες και τα όνειρα των παιδιών που μεγαλώνουν στην Αλεξανδρούπολη.
Μια από τις πιο ωραίες καρμπονάρες της Αθήνας τη βρήκαμε σε έναν φούρνο
Πήγαμε στο Black Salami για προζυμένιο ψωμί και φύγαμε με μια ζουμερή, πιπεράτη, αχνιστή καρμπονάρα.
Στήθος κοτόπουλο saltimbocca
Οι Ιταλοί συνηθίζουν να φτιάχνουν έτσι το μοσχαράκι γάλακτος, ήτοι τυλιγμένο με προσούτο, μαγειρεμένο με φασκόμηλο, κρασί και βούτυρο, αλλά και αυτή η παραλλαγή με κοτόπουλο είναι θαυμάσια.
Ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη
Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Στο Ειδικό Τεύχος «Οσπριάδες» του Γαστρονόμου Ιανουαρίου φέρνουμε τις πιο απολαυστικές χειμωνιάτικες συνταγές με όσπρια ! Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Πλούσιες ή ταπεινές, πληθωρικές ή λιτές, οι οσπριάδες θα μας «αποτοξινώσουν» από τα βαριά γιορτινά γεύματα, θα μας συντροφεύουν όλο το χειμώνα και θα γεμίζουν το τραπέζι μας με απίθανους συνδυασμούς γεύσεων.
Πάνκεϊκ με αριάνι
Χρησιμοποιώντας αριάνι αντί για γάλα, οι αμερικάνικες τηγανίτες γίνονται αφράτες, αλλά με πυκνή σύσταση, ζουμερές και κάπως εύθρυπτες. Και, εννοείται, πεντανόστιμες.