ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Όρνιθα στην κατσαρόλα με βασιλομανίταρα, κοκκάρια και σάλτσα με κάσιους
Σοκολατένιος κορμός με κρέμα μήλου
Μοσχάρι σε πρώτο ρόλο: 24 συνταγές που θα εντυπωσιάσουν στο γιορτινό τραπέζι
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
19 πράγματα που κανείς δεν ξέρει για τα δώρα των Χριστουγέννων
Risalamande, το δανέζικο χριστουγεννιάτικο ρυζόγαλο
Το risalamande είναι ένα ρυζόγαλο, μια πουτίγκα ρυζιού, με αμύγδαλα και σάλτσα κερασιού, που οι Δανοί σερβίρουν παραδοσιακά στο χριστουγεννιάτικο δείπνο.
Σούπα σιμιγδάλι με τραγανό προσούτο – τέλεια νοστιμιά με λίγα ταπεινά υλικά!
Η σεφ έβαλε σε αυτή τη σούπα-καμβά πελτέ, γιαούρτι πρόβειο και μυρωδικά, και τη γαρνίρισε με καλό πρόβειο προσούτο και σχοινόπρασο. Έγινε βελούδινη, με γεύση απλή αλλά συναρπαστική.
10 graphic novels για να χαθείτε στις σελίδες τους
Ιστορικά κόμικς, βιογραφίες, έμπνευση από τη λογοτεχνία, ακόμα και καινούργιος Αστερίξ.
Μία «αλλιώτικη» στοά της Αθήνας που θυμίζει γειτονιά
Παλιά και νέα στέκια, εμπορικά καταστήματα και μαγαζιά εστίασης δημιουργούν ένα ιδιαίτερο «μικροκλίμα» στη Στοά Μπολάνη· εκεί οι περαστικοί κάνουν τα ψώνια τους, οι θαμώνες επιλέγουν τις αγαπημένες τους λιχουδιές και οι καταστηματάρχες ζουν κάτω από την ίδια στέγη.
Τι είναι το κέρλινγκ και τι σχέση έχει με τον Γιώργο Καπουτζίδη
Ποιοι παίζουν στην Ελλάδα; Υπάρχει Εθνική κέρλινγκ, πέρα από τη σειρά του Καπουτζίδη; Γιατί το λένε «σκάκι στον πάγο»; Επισκεφθήκαμε μια προπόνηση κέρλινγκ και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε αυτό το μυστήριο άθλημα.
Πανετόνε: Είδαμε, βήμα-βήμα, πώς φτιάχνεται ένα απ’ τα καλύτερα της Αθήνας
Μπήκαμε στο παρασκευαστήριο μαζί με τον νέας γενιάς φούρναρη Νίκο Χανδόλια (ή αλλιώς @frommydadsbakery) και είδαμε πώς φτιάχνεται το πιο διάσημο, φουσκωτό, γλυκό ψωμί των γιορτών.
Αρνί και κατσίκι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι: 15 συνταγές για κρέας που λιώνει στο στόμα
Ποιος είπε ότι το ψητό της γιορτής πρέπει να είναι χοιρινό; Στον φούρνο, στη γάστρα αλλά και στην κατσαρόλα μαγειρεύουμε αρνί και κατσικάκι μελωμένο και λαχταριστό.
Πώς γεμίζουμε το καρέ βήμα-βήμα
Με ένα καλό μαχαίρι για ωμό κρέας, όρεξη και λίγο παραπάνω χρόνο, το καρέ το κόβουμε και το γεμίζουμε μόνοι μας.
Πανσέτα με γλάσο δαμάσκηνου-ροδιού
Μία από τις 70 συνταγές για «Ρεβεγιόν χωρίς κόπο», στον Πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 24/12 με την Καθημερινή.
DISNEY
Μίκυ Μάους #497 ΚΛΟΝΤΑΪΚ
Η περιπέτεια και το γέλιο συνεχίζονται στις νέες ιστορίες του Μίκυ Μάους που κυκλοφορούν στα περίπτερα. 005 ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ ΚΛΟΝΤΑΪΚ 039 ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 081 ΓΙΑΓΙΑ ΝΤΑΚ ΤΟ ΦΟΡΗΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ 103 ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 121 ΓΚΟΥΦΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την […]
ΤΑΞΙΔΙΑ
Αγγελική Γιαννακίδου, η γνήσια θεματοφύλακας του θρακιώτικου πολιτισμού
«Αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτούς τους ξεχασμένους ακρίτες και εκείνοι μου το ανταπέδωσαν με την αγάπη τους»: Μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με την ιδρύτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.