ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Αναμνήσεις και παρατηρήσεις από το φετινό Athens Pride
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εύκολη τάρτα παγωτό, με έτοιμο παγωτό και άλλα 3 υλικά
Πολίτικες γεμιστές πιπεριές, λαδερές, με όμορφα καπάκια
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Hours», βιβλίο «Κύπρος 1974: Γεγονότα και μαρτυρίες» Α’ τόμος, ειδική έκδοση «Κ Γυναίκες», «Κ»
Κεφτεδάκια, ο παραδοσιακός μεζές του πικνίκ
Κρύα, βγαλμένα από το ταπεράκι τους, τα κεφτεδάκια είναι μεζές ταμάμ για πικνίκ, από παλαιοτάτων χρόνων.
Ζυμαρόπιτα λεπτή και τραγανή
H ζυμαρόπιτα είναι ένα από τα πιο εύκολα και εύχρηστα φαγητά για πικνίκ, καθώς τρώγεται τόσο χλιαρή όσο και κρύα.
VOGUE
Τι είναι η αντιφλεγμονώδης διατροφή; 6 τροφές που καταπολεμούν τη φλεγμονή
Οι τροφές με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα αλλάξουν το σώμα σας.
Έλλειψη βιταμίνης D: Πόση ώρα πρέπει να εκτίθεστε στον ήλιο;
Το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου για να απολαύσετε τον ήλιο και για να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης D. Μπορούμε όμως να είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο; Δεν είναι επιβλαβείς οι ακτίνες UV; Είναι καλύτερα να συνεχίσουμε με τα συμπληρώματα ακόμα και το καλοκαίρι;
Ψάρι α λα σπετσιώτα
Τι πιο καλοκαιρινό από ψάρι α λα σπετσιώτα! Φτιάχνουμε τη συνταγή-σήμα κατατεθέν των Σπετσών και συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί, πιπεριές τουρσί και αφράτη ταραμοσαλάτα.
Όμορφη πόλη, πράσινα μπαλκόνια – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»
Τι σημαίνει μια πόλη να έχει πρόβλημα αισθητικής; Γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε την αξία του δημόσιου χώρου; Πώς μπορούμε να ζούμε με περισσότερο πράσινο; Μια συζήτηση με την αρχιτέκτονα και πανεπιστημιακό Θεώνη Ξάνθη, που ελπίζει με τις ιδέες της να αλλάξει την πόλη.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Παξοί: 3 λόγοι για απόδραση στην πράσινη κουκίδα του Ιονίου
Ατέλειωτες βόλτες στα μέρη όπου γυρίστηκε το Maestro, βουτιές στην 5η καλύτερη παραλία του κόσμου και μια πλούσια πολιτιστική ατζέντα με αφορμή το 38ο Φεστιβάλ Παξών.
Ateno: Το deli-εστιατόριο της Αιόλου με την ωραία ελληνική κουζίνα
Ο Βαγγέλης και ο Σπύρος Λιάκος βάζουν τα ξεχωριστά αλλαντικά -και όχι μόνο-, ο Νίκος Καραθάνος μια ελληνική κουζίνα σύγχρονη και βαθιά νόστιμη και η πόλη το σκηνικό και το σάουντρακ.
Ενα εντυπωσιακό ρετιρέ γεμάτο τέχνη στο Κολωνάκι
Όταν δεν ασχολείται με τη ναυτιλία και την εστίαση (πρόσφατα ανέλαβε την ιστορική Ταβέρνα του Οικονόμου), τον συναντάμε σε κάποια αθηναϊκή γκαλερί. Το σπίτι του Φίλιππου Τσαγκρίδη αντικατοπτρίζει την αγάπη του για τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.
Πιπεριές κέρατο γεμιστές με ρύζι από την Ταβέρνα των Φίλων
Ο Γιάννης Μούσιος, σεφ στην Ταβέρνα των Φίλων, μας έδωσε τη συνταγή του για γεμιστά με ανάμεικτες πιπεριές κέρατο, σερβιρισμένες με λάδι αρωματισμένο με λιαστή ντομάτα και ρίγανη.
Ντοματοκροκέτες με κάππαρη και σύγλινο
Ζεστές ζεστές, όπως βγαίνουν από το τηγάνι, αυτές οι ντοματένιες κροκέτες -έχουν ντομάτα ψιλοκομμένη, τριμμένη και πελτέ- με σύγλινο και κάππαρη είναι ο πιο ωραίος μεζές.