ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Βενετία σε 6 στάσεις: Τσικέτι και βόλτες, βόλτες και τσικέτι
Πορτοκαλόπιτα σαν φλαν
Αρνί βινταλού (vindaloο)
Δεκαέξι μοναδικές συνταγές για μοσχάρι κοκκινιστό και λεμονάτο
Πέντε μπεργκεράδικα εκτός κέντρου για τα οποία αξίζει να ξενιτευτείς
Από την Πετρούπολη μέχρι το Χαλάνδρι, χτενίζουμε την πόλη για να βρούμε τα αγαπημένα μας burger εκτός κέντρου.
Γαλακτομπούρεκο – Μπακλαβάς: Δύο σιροπιαστά σε ένα
Ενα γαλακτομπούρεκο… ξηροκαρπάτο, με ολίγον από μπακλαβά.
Ψητό τσιζκέικ με γεύση cannoli με ρικότα και φυστίκι Αιγίνης
Με έμπνευση από τα σιτσιλιάνικα cannoli, που είναι γεμιστά με ρικότα, φυστίκια και φρουί γλασέ, η Εύη Παπαδοπούλου φτιάχνει ένα τσίζκεϊκ που συνδυάζει τα τρία υλικά.
Μakris Athens: Πρώτη γεύση από το νέο γαστρονομικό εστιατόριο της Αθήνας
Ένα πλούσιο σερί από περίτεχνα πιάτα με ελληνικά υλικά – πολλά από τη φάρμα του πατέρα του στην Κόρινθο – προτείνει ο Πέτρος Δήμας στο φιλόδοξο εστιατόριο που ήρθε να προστεθεί στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Και βάζει τον πήχη ψηλά.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»
Οι μετασεισμοί του τρόμου. Πού οδηγείται η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή; Υπάρχει διέξοδος από μια χερσαία επέμβαση στη Γάζα; Γιατί το Ισραήλ «έχασε» τα σημάδια της εισβολής;
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
E-Waste: Σε ένα χρόνο «τυλίξαμε» τη Γη με καλώδια 107 φορές
Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, στις 14 Οκτωβρίου, είναι ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τι κάνουμε με τα παλιά μας γκάτζετ, σεσουάρ, κινητά και ποντίκια, που «πνίγουν» τον πλανήτη.
Στη Νίκαια για πολίτικη μπουγάτσα, καβουράκια και άπαιχτα τυλιχτά
Κάνουμε βόλτες στην παλιά προσφυγική γειτονιά του Πειραιά, ακούμε ωραίες ιστορίες και καθόμαστε για φαγητό σε πέντε στέκια αυθεντικά, έκαστο στο είδος του.
Για να δείτε αυτή την ταινία, πρέπει να έχετε χαρτομάντηλα μαζί σας
Είδαμε σε θερινό τις «Περασμένες ζωές» και καταλάβαμε -χωρίς σπόιλερ- γιατί λάτρεψαν αυτή την ταινία όσοι την είδαν στις Νύχτες Πρεμιέρας και γιατί μπορεί να κερδίσει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας από τα αποδυτήρια.
Ριζότο: 22 φθινοπωρινές συνταγές
22 ιδιαίτερες συνταγές για καλοχυλωμένα ριζότι με εποχικά υλικά, όπως η κολυκύθα και το ξινόμηλο, φρέσκα θαλασσινά ή μανιτάρια.
Comet: Στα Μελίσσια ξέρουν από μπέργκερ
Το καινούργιο μπεργκεράδικο των βορείων προαστίων κάνει την απόσταση από την Καλλιθέα στα Μελίσσια… ένα μπέργκερ δρόμο.
Λαχανοντολμάδες με κιμά κοτόπουλου και κρέμα αυγολέμονο
Κανείς δε λέει όχι στους κλασικούς λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, κι αυτή η πιο ανάλαφρη εκδοχή, όμως, με κιμά από μπούτι κοτόπουλου, είναι γευστικότατη.