ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Πανεύκολα μακαρόνια με τόνο
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Στέλιος Φαϊτάκης, ένας παγκόσμιος Έλληνας δημιουργός
Διηγήματα του 19ου αιώνα που πρέπει να διαβάσετε σήμερα
Τα X-Files συναντούν τον Ροζ Πάνθηρα
Μαριναρισμένα ρεβύθια πασπαρτού (!)
Μια απίθανα νόστιμη συνταγή, εύκολη και πρωτότυπη. Tα ρεβύθια μπορούμε να τα απολαύσουμε σε ζεστή σαλάτα μαζί με λαχανοσαλάτα, ψητά καρότα και κάστανα, να τα σερβίρουμε με ζεστό ρύζι, να τα κάνουμε χούμους και ό,τι άλλο φανταστούμε.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»
Οι οικοδέσποινες των Αθηνών. Αυτόν τον μήνα ο «Γαστρονόμος» αναζητά τα ίχνη της αστικής μας κουζίνας μέσα στις κατσαρόλες επτά γυναικών που φημίζονται για τα τραπέζια τους και έχουν ανάγει τα καλέσματα σε αληθινή τέχνη. Τι μαγειρεύουν; Ποιους καλούν; Πώς σκηνοθετούν την τέλεια βραδιά; Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, υποδεχόμαστε στον τερματισμό τον Βέλγο υπεραθλητής Ματιέ Μπόνε, ο οποίος έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ κολυμπώντας ασταμάτητα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες στον Κορινθιακό Κόλπο. Ακόμα, Βίβα Λας Βέγκας! Μια γιγάντια σφαίρα και επενδύσεις δισ. δολαρίων που αλλάζουν για μία ακόμα φορά τη φυσιογνωμία της πόλης. Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!
Στο κρητικό καφενείο «Ο Τζιτζιφές» τρως από τα χέρια της μαμάς
Η Μαρία Κελαϊδή και ο γιος της Κωστής σερβίρουν απίθανα σπιτικά μεζεδάκια και καλό καφέ σε ατμόσφαιρα ζεστής κρητικής φιλοξενίας στη Λαμπινή Ρεθύμνου.
Μους σοκολάτας (Mousse au chocolat ) – η γαλλική, η αυθεντική
Το ιδανικό κλείσιμο ενός θαυμάσιου γεύματος.
Ο βασιλιάς της περιπέτειας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Βούτηξε έξω απ’ τη Ναύπακτο με στόχο να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενης κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. Πάτησε πάλι στεριά στην Αλυκή, έχοντας διανύσει κολυμπώντας 131 χλμ. μέσα σε 60 ώρες, 55 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα. Αυτό το συγκλονιστικό ρεκόρ βρίσκεται στην κορυφή των παράδοξων κατορθωμάτων του Βέλγου υπεραθλητή Ματιέ Μπόνε, ο οποίος στο παρελθόν […]
Το απίθανο ρεκόρ στον Κορινθιακό – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Κολυμπώντας ασταμάτητα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες, ο Βέλγος υπεραθλητής Ματιέ Μπόνε έσπασε το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ στα νερά του Κορινθιακού Κόλπου. Το «Κ» τον υποδέχθηκε στον τερματισμό.
Βόλτα στην Καισαριανή – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Θα μπορούσα να το πάρω με τα πόδια από τον σταθμό του Ευαγγελισμού. Μια ευθεία, μια διακλάδωση με μια μικρή ανηφοριά και βγαίνω αμέσως στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στη διασταύρωση των οδών Υμηττού, Γρηγορίου Θεολόγου και της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. Λίγο η ζέστη, λίγο οι ανηφόρες του Παγκρατίου, προτίμησα το «σταμάτα-ξεκίνα» του […]
Πανεύκολο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες
Πανεύκολο και ίσως καλύτερο και από της μαμάς.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Βερονίκ Σανκόφσκι: «Ίσως να είμαι ένα νέο είδος φιλελληνίδας»
Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών μιλάει στο «Κ» για την ακαδημαϊκή ζωή και καριέρα της, τις ανασκαφές της στη Δήλο, και τον συντονισμό ενός νεοσύστατου διεθνούς προγράμματος για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου αρχαιοτήτων.
Θεσσαλονίκη: Εδώ θα ψωνίσουμε second-hand θησαυρούς
Το τριήμερο Thrift Festival μας φέρνει πιο κοντά στην κουλτούρα της αγοράς στυλάτων, vintage και προσιτών ρούχων και αξεσουάρ.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Ελιά: Γνωρίζοντας τον «χρυσό» της μεσσηνιακής γης
To ελαιόλαδο αποτελεί με διαφορά το πιο εμβληματικό προϊόν της μεσσηνιακής γης.