DISNEY
Μίκυ Μάους # 486 Ο ΚΟΜΗΣ ΤΟΥ ΝΤΑΚΤΟΝ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Θεσσαλία: Για μεγάλες καταστροφές και πενιχρές αποζημιώσεις μιλάνε οι οινοποιοί
Ημερολόγιο Disney Οκτωβρίου 2023
Πιτούλες με κατσικίσιο τυρί, προσούτο και φρούτο εποχής
Η μακαρονάδα με miso και παρμεζάνα που έγινε viral, διά χειρός Νένας Ισμυρνόγλου
Ιαπωνικά υλικά σε ιταλική πάστα; «Ιεροσυλία» θα πουν οι Ιταλοί. Πρωτότυπη και γευστικότατη, με βαθιά, γεμάτη νοστιμιά από το miso, το βούτυρο και την παρμεζάνα, λέμε εμείς, οι New York Times και η Νένα.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Ιωάννινα: Βόλτες στο Κάστρο
Η οχυρωμένη παλιά πόλη των Ιωαννίνων κατοικείται αδιάλειπτα εδώ και αιώνες. Και, παρότι συγκεντρώνει ορισμένα από τα εμβληματικότερα αξιοθέατα, δεν έγινε ποτέ τουριστική ατραξιόν.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Αγοραφοβικό Φεστιβάλ: Ανταπόκριση από το indie μέτωπο
Το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ συγκέντρωσε την αφρόκρεμα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής στον χώρο του ΠΛΥΦΑ, ενώνοντας τη γενιά του Myspace με τη γενιά του TikTok. Το «Κ» ήταν εκεί.
Πουτίγκα σοκολάτας με φουντούκι
Ένα πανεύκολο, comfort γλυκό. Μια κρέμα σοκολάτας που γίνεται στην κατσαρόλα και γαρνίρεται με φουντούκια και φρούτα.
Σαλάτα με σιτάρι, πορτοκάλια και ελιές
Πολύ θρεπτική και νόστιμη σαλάτα με σιτάρι που ταιριάζει πολύ με τη γλυκόξινη γεύση του πορτοκαλιού και την αλμυράδα της ελιάς και της λιαστής ντομάτας.
Ναταλί και Δημήτρης: Άφησαν τις δουλειές τους και ανοίγουν το πρώτο cat cafe στην Αθήνα
Άφησαν τις δουλειές τους για να ανοίξουν το πρώτο αθηναϊκό cat cafe, ελπίζοντας ότι μέσα από τον χώρο τους θα καλλιεργήσουν μια καινούργια γατοφιλική κουλτούρα στην πόλη.
Εsthio: σ’ αυτό το εστιατόριο στο Κουκάκι γυρίζεις τα Βαλκάνια πιάτο-πιάτο
Άιβαρ, θαλασσινά γεμιστά και σέρβικο τσεβάπι αλλιώς: ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα προτείνει σύγχρονα πιάτα με ελληνική αφετηρία και άλλα εμπνευσμένα από τις κουζίνες διάφορων βαλκανικών χωρών.
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ξιδιού και φασκόμηλο
Δεν παίρνουν πάνω από 30 λεπτά.
Μανιτάρια ψητά, γεμιστά με κρέμα γραβιέρας
Ψήνονται για να μαλακώσουν και γεμίζονται με βελούδινη μπεσαμέλ, εμπλουτισμένη με βουτυράτη γραβιέρα.
Κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς, χωρίς μίξερ
Θρεπτικό και χορταστικό, είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας που χρειαζόμαστε γεύση και ενέργεια.
Κρήτη: το Καφενείον του Κώστα στον Σίβα είναι από τα πιο ασυνήθιστα όλης της Ελλάδας
Σε αυτό το προπολεμικό λαϊκό στέκι της Κρήτης, 7 χλμ. από τα Μάταλα, στο χωριό Σίβας, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει.