ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι, στη γάστρα
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Γαϊδούρι, κατσίκι ή γουρουνάκι για κατοικίδιο;
Εν αρχή ην η γλυπτική
Ο σεφ Δήμος Καλαϊτσίδης δίνει τον πρώτο λόγο στην κατσαρόλα
Ρεβυθάδα στη χύτρα: κι όμως γίνεται καλοχυλωμένη και πεντανόστιμη!
Η χύτρα δεν είναι μόνο για γρήγορο φαγητό χωρίς… φιλοδοξία νοστιμιάς και η καλοδουλεμένη ρεβυθάδα του Γιώργου Φελεμέγκα το αποδεικνύει με την πρώτη κουταλιά.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Γαστρονόμος Οκτωβρίου: Οι Οικοδέσποινες των Αθηνών – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Επτά Αθηναίες ανοίγουν το σπίτι τους και μας κάνουν το τραπέζι. Ένα τεύχος φόρος τιμής στην αστική μας παράδοση και στην έννοια της φιλοξενίας.
Δεν πετάμε τίποτα: 12 ιδέες για να αξιοποιήσουμε τα υλικά που περίσσεψαν
Το χθεσινό ψωμί, τα κοτσάνια και τις φλούδες των λαχανικών και όχι μόνο: πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τα περισσεύματα μεταμορφώνοντάς τα σε νέα, νόστιμα, ευφάνταστα πιάτα.
Στραπατσάδα με ολόκληρους μελάτους κρόκους
Στη Σύρο νοστιμίζουν τη στραπατσάδα με γερές κουταλιές ζάχαρης και τη σερβίρουν ως συνοδευτικό για τηγανητές μελιτζάνες, κεφτεδάκια ή πατάτες τηγανητές.
Κορνέ με κρέμα
Φύλλο σφολιάτας και σπιτική κρέμα πατισερί σ’ ένα γλυκό-αγάπη από τα παλιά. Για να είναι το κορνέ μας με τα όλα του, του βάζουμε και σαντιγί, αμύγδαλο και κερασάκι.
Μοσχάρι κρασάτο με μπαχάρια
Κλασικό κρασάτο στην κατσαρόλα, νόστιμο και μελωμένο με έντονα τα αρώματα από το μπαχάρι.
Σε αυτά τα wine bars θα βγούμε το Σαββατοκύριακο
Από το Σύνταγμα μέχρι τον Πειραιά και από το Παγκράτι μέχρι το Χαλάνδρι, αυτά είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα μας wine bars στην Αθήνα.
Γιατί το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για μελιτζάνες
Μπορεί να πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για μελιτζάνες. Ένας έμπειρος βιοκαλλιεργητής εξηγεί γιατί κάνουμε λάθος.
Μουστοκούλουρα ή κέικ με πετιμέζι; 14 φθινοπωρινές συνταγές με μούστο
Πολλά και διάφορα μπορούμε να φτιάξουμε με μούστο και πετιμέζι, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τα μυρωδάτα σπιτικά μουστοκούλουρα που μόλις βγήκαν από τον φούρνο ή ένα ζουμερό ραβανί που θα κεράσουμε τους καλεσμένους μας.
Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα
Μια πολύ δημοφιλής παραλλαγή του κλασικού γαλακτομπούρεκου είναι αυτό με σοκολατένια κρέμα. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
VOGUE
Μαύροι κύκλοι: Οι τοπ συμβουλές των ειδικών και τα προϊόντα για να απαλλαγείτε οριστικά
Τα πρώτα σημάδια κούρασης και αφυδάτωσης της επιδερμίδας, εμφανίζονται πάντα γύρω από τα μάτια. Ακολουθήστε τον οδηγό της Vogue για φωτεινό βλέμμα.