ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Avit: το «χειροποίητο» vegan μαγαζί της Γλυφάδας δεν είναι μόνο για vegans
Αρωματικό κοτόπουλο στη λαδόκολλα
Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα
Φλαν γιαουρτιού με μόνο 3 υλικά
Κουσκούς με λαχανικά και φέτα
Στο πι και φι είναι έτοιμο το κουσκούς με λαχανικά και φέτα. Αν θέλουμε, διατηρούμε στο ψυγείο, σε βαζάκια, για να έχουμε γεύμα ανά πάσα στιγμή.
Η μουσταλευριά της Νικολέτας
H δημοσιογράφος του «Γαστρονόμου», Νικολέτα Μακρυωνίτου, παίρνει το μερίδιο των γλυκατζήδων από τον φετινό τρύγο και φτιάχνει καστανόξανθη μουσταλευριά, με καβουρντισμένο αλεύρι, χυμό πορτοκάλι, κανέλα και σουσαμοκάρυδα.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας», «Κ»
Η Άννα Βίσση αποκλειστικά στη Vogue Greece Οκτωβρίου. Γιορτάζει πενήντα χρόνια καριέρας με δύο sold-out συναυλίες στο Ηρώδειο και δε σταματά να ξεσηκώνει το κοινό κάθε ηλικίας! Ακόμα «Σελίδες Ιστορίας». Πόση ιστορία χωράει στο γαλάζιο της Μεσογείου, πώς η Barbie γίνεται πολιτιστικό φαινόμενο, τί κρύβεται μέσα σε ένα σακουλάκι πατατάκια, τί σήμαινε για το ’21 η άλωση της Τριπολιτσάς και πολλές ακόμα ιστορίες που έγραψαν την Ιστορία. Και στο περιοδικό «Κ», ταξιδεύουμε στον θαυμαστό κόσμο της αυτοκίνησης. Διάσημοι συνθέτες δίνουν ήχο στα αθόρυβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κούκλες κρας τεστ με 138 αισθητήρες, αναπαλαίωση μυθικών μοντέλων και πρωτόγνωρες εμπειρίες με καρτ. Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!
Negroni: 5 αθηναϊκές παραλλαγές του μυθικού ιταλικού κοκτέιλ
Το κλασικό Negroni φτιάχνεται με μόνο τρία υλικά –τζιν, βερμούτ και μπίτερ– σε απόλυτη ισορροπία. Στην Αθήνα ωστόσο κυκλοφορούν και παραλλαγές που μας ανοίγουν την όρεξη για πειραματισμούς.
Η Άννα Βίσση αποκλειστικά στη Vogue Greece Οκτωβρίου – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Η Άννα Βίσση γιορτάζει φέτος πενήντα χρόνια καριέρας με δύο sold-out συναυλίες στο Ηρώδειο και δύο εξώφυλλα για τη Vogue Greece Οκτωβρίου, που κυκλοφορεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή. Η σούπερ σταρ της μουσικής που δεν σταματά να ξεσηκώνει το κοινό κάθε ηλικίας, φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για το τεύχος Οκτωβρίου και μίλησε στον Βλάση […]
Ακούγοντας το αθόρυβο αυτοκίνητο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Την προηγούμενη χρονιά πουλήθηκαν παγκοσμίως 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπορεί αυτό το νούμερο να μοιάζει μικρό, καθώς αποτελεί μόλις το 14% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτων, η τάση όμως δείχνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκθετικό φαινόμενο. Σύμφωνα με ασφαλείς προβλέψεις του International Energy Agency, έως το τέλος του 2023 θα έχουν πουληθεί 14 εκατομμύρια […]
Οι κούκλες στο τιμόνι – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Όλα ξεκίνησαν το 1949 από τον Sierra Sam. Από μακριά έμοιαζε σαν τα μανεκέν, τα μπεζ «ανθρωπάκια» με τα σπαστά μέλη που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες και οι σχεδιαστές μόδας για να προβάρουν τα ρούχα τους. Είχε ουδέτερο πρόσωπο, σκελετό από αλουμίνιο ή χάλυβα, δέρμα από λατέξ και χυτό κρανίο. Στον κορμό και στο κεφάλι του […]
Φασολάκια με σελινόριζα και γλυκοπατάτες
Αυτό το γιαχνί με φασολάκια δεν μοιάζει με τα άλλα. Είναι πρωτότυπο, έχει άρωμα εσπεριδοειδών και τη γλύκα από τη σελινόριζα και τις γλυκοπατάτες. Το λατρέψαμε!
Ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της αυτοκίνησης – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
H πιο εξελιγμένη από τις κούκλες που χρησιμοποιούνται σήμερα στα κρας τεστ διαθέτει 138 αισθητήρες και παρέχει τρισδιάστατες πληροφορίες για κάθε σύγκρουση. Η πορεία, όμως, της εξέλιξης των ανδρείκελων έχει περάσει από ζοφερά μονοπάτια.
Μπισκότα shortbread μόνο με 3 υλικά
Με τρία μόνο υλικά φτιάχνουμε τα βουτυράτα μπισκότα σόρτμπρεντ. Συνοδεύουν ιδανικά μια κούπα μαύρο τσάι.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Δωδώνη: Το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας
Ποια μελλούμενα ζητούσαν να μάθουν οι πιστοί από τους θεούς; Πώς δίνονταν οι χρησμοί; Γιατί οι ιερείς ήταν ξυπόλυτοι;