ΤΑΞΙΔΙΑ
Δωδώνη: Το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Φαίδων Παπαμιχαήλ: Ενας «γαλαζοαίματος» του Χόλιγουντ με ελληνική καταγωγή
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εύκολο γλυκό με μπισκότα oreo σε ποτήρι
My space: Εξωτική γοητεία σε μια μονοκατοικία του ’30 στο Μετς
VOGUE
Φθινοπωρινό detox: Οι 10 τροφές που βοηθούν τον οργανισμό
Με την αλλαγή της εποχής, το σώμα χρειάζεται να αποβάλλει τις τοξίνες. Η σωστή στρατηγική δεν είναι η νηστεία, αλλά μια διατροφή που βασίζεται σε τροφές που υποστηρίζουν την αποτοξινωτική δράση του ήπατος.
Καλαμάρια γεμιστά με πιπεριές και μυρωδικά
Aπολαμβάνουμε τα καλαμάρια γεμιστά με μελωμένο ρύζι, τραγανά λαχανικά, δυόσμο, μαϊντανό και άνηθο. Ιδανικά για κύριο πιάτο αλλά και ως πλούσιος μεζές.
Δράμα: Μια εβδομάδα στο ιστορικό κινηματογραφικό φεστιβάλ
Μία εβδομάδα στο ιστορικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Δράμας με ταινίες σε κατάμεστες αίθουσες, κουβέντες με τη νέα γενιά του ελληνικού σινεμά και βόλτες στην πιο «αντισνόμπ» πόλη της Ελλάδας.
Ντοματολόγιο: Τι ντομάτες κυκλοφορούν στην Ελλάδα;
Μιλήσαμε με παραγωγούς, καθηγητές και εμπόρους και οργώσαμε την αγορά για να μάθουμε. Μανάβικα, λαϊκές, σούπερ μάρκετ… Μέχρι και από τα ΚΤΕΛ παραλάβαμε κάποια είδη!
Γιώργος και Μάνος: Το μυστικό στέκι των σουβλακόφιλων του κέντρου
Το σουβλατζίδικο των Εξαρχείων που πρωτοέβαλε κοντοσούβλι στο τυλιχτό είναι το κοινό μυστικό των μερακλήδων του κέντρου της Αθήνας.
Τυροπιτάκια: 25 συνταγές από όλη την Ελλάδα
Κυπριακές φλαούνες, ή κρητικές ραφιόλες ή μήπως στριφτά τυροπιτάκια Λήμνου και τσιμπητά Τήνου;
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και αμύγδαλα
Αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι πολύ ιδιαίτερος. Φτιάχνεται με πολτό από ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, ο οποίος βράζει μαζί με νερό και μπαχαρικά και γίνεται σιρόπι.
Δρομολόγια: Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Τραγούδια μνήμης και περισυλλογής, δημοσιογραφικές επικαιρότητες σε Ελλάδα και Ισπανία και μια κακοκαιρία που εκθέτει όλες τις παθογένειες της χώρας.
Ροδακινόπιτα ταρτ τατέν
Η ταρτ τατέν εκδοχή της ροδακινόπιτας είναι εύκολη και εντυπωσιακή. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό κανέλα.
Σε τρεις ηπείρους, με τον Πολ Σάλοπεκ
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Πολ Σάλοπεκ μίλησε στο «Κ» για τις περιπέτειές του στην πεζοπορία των τριών ηπείρων, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι πρόγονοί μας στην Εποχή του Λίθου.
Πόσο κοντά είμαστε στο έξυπνο σπίτι;
Ένα σπίτι που θερμαίνεται για να σας περιμένει ζεστό, καθαρίζεται με μια εντολή από απόσταση, φροντίζει την κατανάλωση ενέργειας και την ασφάλειά σας. Πόσο κοντά είμαστε στο έξυπνο σπίτι;