ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Λευτέρης Χανιαλίδης: Ο πρώτος Έλληνας Master Sommelier
VOGUE
Κουρκουμάς: Οι λόγοι που πρέπει να τον εντάξετε στη διατροφή σας
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Φτιάχνουμε γλυκά παρέα με τη Σουρτούκω, τον Μπακαλιάρο και τον Τσούρο
Μια πολυγλωσσική βιβλιοθήκη στην Κυψέλη
Τι δουλειές θα κάνουμε το 2030;
Οι 15+1 τομείς που θα φιλοξενούν τα «επαγγέλματα του μέλλοντος», το οποίο είναι ήδη σχεδόν εδώ.
Burnt cheesecake – Καμένο τσίζκεϊκ Βάσκων (βίντεο)
Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή για burnt cheesecake ή καμένο τσίζκεϊκ των Βάσκων! Βγαίνει κρεμώδες και βελούδινο, με νύξεις καραμέλας λόγω της καμένης επιφάνειας.
Πίνω νερό πριν το πρωινό και αυτά είναι τα οφέλη
Το να πίνετε νερό το πρωί όταν ξυπνάτε μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα για τον οργανισμό σας.
Έρχεται το Ex Machina, το πρώτο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά
Το πρώτο προσωπικό πρότζεκτ του σεφ Άνταμ Κοντοβά ξεκινά σε μερικές εβδομάδες στο Παγκράτι και κρύβει από πίσω μια συγκινητική ιστορία με πρωταγωνιστές την μοίρα, την τύχη και την θέληση.
«Παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένα με πετιμέζι, μουστάρδα και μυρωδικά
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει ένα αρνίσιο μπούτι με το κόκαλο σε «παϊδάκια», δηλαδή σε εγκάρσιες λεπτές φέτες και, αφού μαρινάρουμε το κρέας με πετιμέζι, μουστάρδα και μυρωδικά, ψήνουμε και απολαμβάνουμε.
Λαζάνια με ραγού αγριογούρουνου και μπεσαμέλ
Τα λαζάνια με ραγού αγριογούρουνου και μπεσαμέλ είναι ένα πλούσιο φαγητό, ιδανικό για το γιορτινό ή το κυριακάτικο τραπέζι.
Κέικ λάβα σοκολάτας
Φτιάξτε το οπωσδήποτε το αυτό το άκρως σοκολατένιο κέικ με την τραγανή κρούστα και το ζουμερό εσωτερικό. Η γεύση του είναι κό-λα-ση!
Δρομολόγια: Ενας γλάρος κουβαλάει το saudade
Μια απόπειρα αποτύπωσης της αμετάφραστης λέξης που συνδέεται με την πορτογαλική κουλτούρα, μέσα από ένα ατελείωτο περπάτημα στους λόφους της Λισαβόνας.
Κρέμα ψυγείου καρπούζι
Εύκολη και απίθανα δροσιστική αυτή η κρέμα ψυγείου γίνεται με τον χυμό από φρέσκο καρπούζι. Ένα ωραίο, καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Τελικά, το χρήμα πάει στο χρήμα;
Οι έρευνες δείχνουν ότι το υψηλό οικογενειακό εισόδημα σημαίνει για τα παιδιά καλύτερα σχολεία, καλύτερες σπουδές και τελικά καλύτερα αμειβόμενη εργασία. Μπορεί να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος;
Κοτόπουλο μπάρμπεκιου, με γλυκόξινο γλάσο
Μια σκούρα, λαμπερή κρούστα αποκτά το κοτόπουλο όσο ψήνεται στο μπάρμπεκιου. Εκτός από το γλυκόξινο γλάσο, το νοστιμεύουμε και με μια σάλτσα γιαουρτιού (raita) που φτιάχνουμε για συνοδεία.