ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Ρώμη: μια βόλτα στα μερκάτι της αιώνιας πόλης
Kοτόπουλο στον φούρνο με λαχανικά
Cookies χωρίς λακτόζη
Τρεις μέρες στην Κάρπαθο: μια γεύση από την πλούσια γαστρονομία του νησιού
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»
Πώς χάθηκε ο κάμπος: Γιατί έσπασαν τα αναχώματα – Γιατί δεν εκκενώθηκαν τα χωριά. H αλυσίδα των κρίσιμων αποφάσεων πριν από την πλημμύρα.
Οικογενειακά τραπέζια from hell: «Έφτιαξα για τα πεθερικά φασολάδα με παγωτό καρότο»
Τα οικογενειακά τραπέζια που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Για τον λάθος λόγο όμως! Από κοτόπουλα που δεν γύριζαν στη σούβλα μέχρι λαζάνια με «φλουρί».
Το αυθεντικό πεϊνιρλί με κασέρι του Τεχλικίδη βήμα βήμα
Μια συνταγή από έναν αληθινό μάστορα του πεϊνιρλί, με ζυμάρι τραγανό και μαστιχωτό λιωμένο κασέρι. Αν θέλουμε βάζουμε και αυγό ή κάποιο αλλαντικό, ένα κομμάτι καλό αιγοπρόβειο βούτυρο, όμως, είναι απολύτως απαραίτητο.
«Λιαστές» ντομάτες στον φούρνο
Ναι, γίνονται και στον φούρνο. Με ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και τα μυρωδικά που μας αρέσουν. Αυτές οι διαφορετικές «λιαστές» ντομάτες μπαίνουν στο βάζο και κρατάνε για καιρό, το ίδιο γλυκές και αρωματικές.
Wacky cake – Το «τρελό» κέικ το ανακατεύεις μέσα στο σκεύος που θα το ψήσεις!
Αυτό το κέικ είναι νόστιμο, λαχταριστό και… τρελούτσικο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο ίδιο το ταψί και ψήνουμε. Τόσο απλά.
Σοκολατένια μπισκότα με καρύδα και αμύγδαλα
Φτιάχνουμε chocolate chip cookies! Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα είναι εμπλουτισμένα με καρύδα και πούδρα από αμύγδαλα.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Είναι η έξοδος για φαγητό πολυτέλεια;
Πώς ένα εστιατόριο μπορεί να είναι βιώσιμο και ο πελάτης ευχαριστημένος την εποχή της ακρίβειας;
Τι είναι το hobby horsing;
Ένα διασκεδαστικό, αν και κάπως… παρ’ άλογο σπορ.
Τι κρασιά θα πιούμε φέτος;
Πώς η φετινή κακή χρονιά, με τη μειωμένη παραγωγή και τα αυξημένα κόστη, επηρέασε την παραγωγή οίνου.
Μελιτζάνα ψητή σε ρολάκια με ρικότα και αρωματικά
Αυτά τα ζεστά ρολάκια μελιτζάνας είναι γεμιστά με ρικότα, αρωματικά και σερβίρονται πάνω σε μια στρώση από ρόκα και ψητές πιπεριές.
Λυχνίδα: Tο φυτό που έλκει τα βλέμματα με τα φύλλα του
Το «σταυρουδάκι», που πήρε το επιστημονικό του όνομα από έναν μέθυσο δαίμονα, θα γεμίσει τον κήπο σας με όμορφα λουλούδια.