ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Τι μαγειρικό κόλπο ξεσήκωσα από την πεθερά μου
Κολοκυθένια Κιμώλου
Κουνέλι στιφάδο σε γιουβέτσι (Σοφιγάδο Κεφαλονιάς)
Το εστιατόριο Alos στην αθέατη πλευρά της Νάξου
Λαζάνια με ντομάτα, ρικότα και μοτσαρέλα
Φουρνιστά, εύκολα και αρέσουν σε όλους. Τι είναι; Με ντομάτα, ρικότα και μοτσαρέλα φτιάχνουμε λαζάνια ζουμερά με ξεροψημένη επιφάνεια.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»
Το κυνήγι των αυθαιρεσιών και η λερναία ύδρα στη Μύκονο. Τα νέα όπλα και το σύνδρομο της Αγχιάλου. Η πρώτη Barbie μου, η κόρη μου κι εγώ.
Τσιπούρες ντολμά (γεμιστές στον φούρνο)
Πρωτότυπος, ιδιαίτερος και αφάνταστα νόστιμος «ντολμάς» με την τσιπούρα να γεμίζεται με λιαστές ντομάτες, μελωμένα κρεμμύδια και αφράτη καρυδόψιχα.
Pancakes με λεμόνι και ρικότα (ή ανθότυρο) στη ζύμη
Η ρικότα και το ξινόγαλα κάνουν αυτά τα πάνκεϊκ ζουμερά και κρεμώδη, τα καλοχτυπημένα αυγά τους χαρίζουν αέρινη υφή, ενώ το λεμόνι και η βανίλια τα απογειώνουν.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Κύπρος: Οι υδατογραφίες της Κατερίνας Ατταλίδου στολίζουν το Κυπριακό Μουσείο
H Κύπρια εικαστικός Κατερίνα Ατταλίδου εκθέτει 86 υδατογραφίες στο Κυπριακό Μουσείο, καθοδηγούμενη από τους τόπους εύρεσης των αρχαίων εκθεμάτων.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Τα road trips του καλοκαιριού: Ανατολική Μάνη
Η Ανατολική Μάνη είναι ένας προορισμός ιδανικός για ταξιδευτές που δεν αποζητούν τα εύκολα και τα προφανή.
Σύρος: Καλοκαιρινά ραντεβού για ποτό στο MouSouTou
Ένα δροσερό μπαρ σε ένα σοκάκι της Ερμούπολης κι ένας κατάλογος love letter στα τζιν τόνικ και στα spritz.
Τα mainstream soundtracks του Αυγούστου
To σάουντρακ του Αυγούστου έχει Κάιλι Μινόγκ, Ρόιζιν Μέρφι αλλά και Μαρίνα Σάττι, που με το Tucutum συστήνει τις γκάιντες στη γενιά του TikTok.
To “How To With John Wilson” μας μαθαίνει πως να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι
Η σειρά ντοκιμαντέρ How To With John Wilson μας δίνει πληροφορίες που δεν χρειαζόμασταν απαραίτητα, αλλά κυρίως μας προσφέρει μικρά μαθήματα ζωής.
Διαβάζοντας (σ)τον καύσωνα
Για τη λογοτεχνία που αγαπάει τη ζέστη, λίγες σκέψεις.
Κλασικό πέστο βασιλικού
Το σπιτικό πέστο βασιλικού μοσχοβολάει καλοκαίρι και πάει παντού: στα ζυμαρικά, στην πίτσα, στο σάντουιτς, στη σαλάτα.