ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Κεφτέδες από όλη την Ελλάδα: 14 συνταγές-βουτιά στην παράδοση
Κέφαλοι στην κατσαρόλα, από τη Λευκάδα
Αλεξανδρούπολη: Μιλήσαμε με ντόπιους παραγωγούς για τις καταστροφικές πυρκαγιές
Rustic Bloody Mary
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Δρομολόγια: Ανοιχτή στροφή στις λεωφόρους της Αθήνας
Μια εμπειρία περιπλάνησης στις μεγάλες λεωφόρους της Αττικής, γεμάτη απορίες, φαντασιώσεις για διακοπές που δεν έρχονται και σάουντρακ της Βόρειας Ελλάδας.
Τα 1500 ξαδέλφια μου
Ένα οικογενειακό μυστικό που έμεινε φυλαγμένο μισό αιώνα ώθησε την Ελίζα Συναδινού να ανακαλύψει τις ρίζες και όλα τα μακρινά παρακλάδια του γενεαλογικού της δέντρου με ένα τεστ DNA του εμπορίου – μια επιστημονική ανακάλυψη που έγινε… χόμπι για εκατομμύρια ανθρώπους και «βιομηχανία» δισεκατομμυρίων.
Ο Κρίστοφερ Νόλαν μιλάει για τον δικό του Όπενχάιμερ
Ο σκηνοθέτης της ταινίας υποστηρίζει ότι ο φυσικός που ανέλαβε τη δημιουργία της ατομικής βόμβας ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο που έζησε ποτέ και ταυτόχρονα απελπιστικά αφελής.
Δονούσα: Από τις κατσικόστρατες στους τουρίστες που ζουν στη φούσκα τους
Σαν αντικατοπτρισμός στην έρημο της ισοπεδωτικής τουριστικής βιομηχανίας, το νησάκι των Μικρών Κυκλάδων προσφέρει ακόμη φαντασιώσεις πρωτογονισμού και αντίστασης στις προσπάθειες «εξημέρωσης» και εγωκεντρικής αναψυχής.
Κι αν τα νησιώτικα είναι του Αιγαίου τα ποπ;
Το Darla Dirladada της Νταλιντά, η Σαμιώτισσα της Μούσχουρη, ο Πάριος, οι Κονιτοπουλαίοι, τα νεονησιώτικα της Βανδή και τα glocal μουσικά πειράματα χτίζουν το πλέον «καλτ κι αγαπημένο» σάουντρακ του ελληνικού καλοκαιριού.
Λαζάνια με θερινά λαχανικά και πλούσια σάλτσα τυριών
Ψωνίστε μελιτζάνες και κολοκυθάκια και φτιάξτε αυτά τα λαζάνια με την ζουμερή και λαχταριστή σάλτσα τυριών. Απολαύστε τα με φίλους ή την οικογένειά σας.
Πώς «μαγειρεύεται» ένα κόνσεπτ;
Ο Άρης Βεζενές απαντάει με το ιταλομερικάνικο Elio’s στη Σαντορίνη.
Ανάποδη τάρτα με ντομάτες και πικάντικο τυρί
Η τατέν, η αναποδογυρισμένη τάρτα, εδώ ψήνεται με ώριμες ντομάτες.
Λαβράκι με φασολάκια στην κατσαρόλα
Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο: Τρυφερά φασολάκια με ζουμερές ντομάτες, συμμαγειρεμένα με το φίνο λαβράκι. Νοστιμιά από τις λίγες.
Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά (βίντεο)
Άφθονα μυρωδικά, κουκουνάρι, ψιλοκομμένα λαχανικά και μελωμένο ρύζι είναι η γέμιση για τα πιο νόστιμα καλαμάρια. Τα απολαμβάνουμε είτε νηστεύουμε είτε όχι.
Κοτόπουλο με μπάμιες, στην κατσαρόλα ή στη γάστρα
Μια υπέροχη συνταγή από το ιστορικό καφενείο «Ο Κωτσόβολος» στο Λασίθι που δοξάζει την κουζίνα του κρητικού καλοκαιριού.