ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Κολοκυθοκεφτέδες: 11 συνταγές για τον κορυφαίο μεζέ του καλοκαιριού
Μπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυρο
5 αξέχαστα φαγητά απ’ τα ταξίδια μου: Απ’ το Παλέρμο ως το Βιετνάμ με την Ελένη Σαράντη
Οι δεκαπεντανόστιμοι κεφτέδες του Αλευρά
ΤΑΞΙΔΙΑ
Το δικό μου καλοκαίρι: Στη Σίκινο με τον Κώστα Βογιατζή
Ονειρικά μονοπάτια, αγνή φύση, καταγάλανα νερά, απόλυτη γαλήνη και ταβέρνες με τοπικές νοστιμιές είναι μερικά από αυτά που κάνουν τα καλοκαίρια του Κώστα Βογιατζή στη Σίκινο μαγικά.
Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα, κρέμα και λικέρ βύσσινο
Αυτό δεν είναι ένα απλό μπισκοτογλυκό. Συνδυάζει σοκολάτα με κρέμα και λικέρ βύσσινο και μας κλέβει την καρδιά!
Στο Καφενείο του Μπουλταδάκη στα Χανιά όλα είναι οικογενειακής παραγωγής και χειροποίητα
Καλιτσούνια στο τηγάνι ή αρνάκι με σπιτική στάκα; Τα υλικά για όσα μαγειρεύουν παραδοσιακό καφενείο στον Πρασέ, ένα ορεινό χωριό των Χανίων, έρχονται από τα δέντρα, τα μποστάνια και τα κοπάδια τους.
Κολοκυθόπιτα αλμυρή, ανοιχτή σαν τάρτα
Άφθονα μυρωδικά, μπόλικα τυριά αλλά και πλιγούρι κάνουν αυτή την κολοκυθένια τάρτα απερίγραπτα νόστιμη και μοσχομύριστη.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
EXPE: «Η ραπ δεν είναι ανδρική ή γυναικεία»
Η νεαρή ράπερ από τη Θεσσαλονίκη εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός σε νηπιαγωγείο,επιμένει να είναι μάνατζερ του εαυτού της και «δεν μασάει» με την ανδροκρατία στον μουσικό χώρο που επέλεξε από παιδί.
Η Τήνος πίσω από τον καθρέφτη (των σόσιαλ μίντια)
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την εύρεση της εικόνας της Μεγαλόχαρης, η Μάγια Τσόκλη «ξεναγεί» μια influencer σε έναν τόπο προσκυνήματος, αγριάδας, και ταπεινότητας, που προσπαθεί να αντισταθεί στην ισοπέδωση του τρέντι.
Νήματα – Нитки: Ένα φωτογραφικό «υφαντό» ανάμεσα σε Κύθνο και Ουκρανία
Το φωτογραφικό πρότζεκτ του Μιχάλη Παππά Νήματα – Нитки αναδεικνύει τους δεσμούς που ενώνουν τόπους και ανθρώπους.
Καλοκαίρι στη Λούτσα!
Μια βόλτα στην περιοχή που έχει δώσει καλοκαιρινή διέξοδο σε χιλιάδες Αθηναίους και μοιάζει να αλλάζει πρόσωπο κάθε δεκαετία.
Τούρτα παγωτό με τρεις έτοιμες γεύσεις παγωτού
Φτιάχνουμε την πιο εντυπωσιακή (και εύκολη) τούρτα παγωτό με τρεις έτοιμες γεύσεις παγωτού.
Κρεατόπιτα, η σπεσιαλιτέ της Κεφαλονιάς
Μια υπέροχη συνταγή για την εμβληματική κρεατόπιτα της Κεφαλονιάς. Γίνεται με ωραίο σπιτικό φύλλο και γεμίζεται με ρύζι και τρία είδη κρέατος.
Πού τρώνε οι ντόπιοι στη Μύκονο; 4 ταβέρνες και καφενέδες με απλό, νόστιμο και τίμιο φαγητό
Σε αυτά τα μαγαζιά, άλλα στη Χώρα, άλλα εκτός, τρως τίμια και ωραία. Ψαράκια και καλαμάρια τηγανητά, καλομαγειρεμένα λαδερά, κεφτεδάκια κι όχι μόνο.