ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Σουβλάκι από ψαρονέφρι
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Σκαρφαλώνοντας στα «βουνά» του ΟΑΚΑ
Γαύρος ελαφρόπαστος και light, στο τηγάνι
Ψητά λαχανικά με αυγά βραστά
Light μπιφτέκια: 12 απολαυστικές συνταγές με κοτόπουλο ή γαλοπούλα
Πεθυμήσατε ένα ζουμερό, αφράτο, νόστιμο και μυρωδάτο μπιφτέκι αλλά σκέφτεστε τις θερμίδες; Με αυτές τις 12 συνταγές μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ενοχές. Έχουμε μπιφτέκια ελαφριά και… πολύ ελαφριά.
Τάρτα με ροδάκινα και κρέμα γιαουρτιού
Χειροποίητη βάση με πούδρα αμυγδάλου, γλυκόξινη κρέμα γιαουρτιού και καραμελωμένα ροδάκινα (ή νεκταρίνια). Αυτή είναι η τάρτα του καλοκαιριού!
Γράψιμο με το χέρι, μία συνήθεια με πολλαπλά οφέλη
Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να «κολλάει» όταν πάτε να γράψετε με στυλό; Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες θα ήταν καλό να το βάλετε ξανά στη ζωή σας.
Πώς η εταιρική κοινωνική ευθύνη αλλάζει τον κόσμο που ζούμε
Πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις φωτίζει το πώς τρεις βασικές έννοιες (διακυβέρνηση, περιβάλλον, κοινωνία) της ΕΚΕ μετασχηματίζουν το παγκόσμιο επιχειρείν.
Από τη Μύκονο στους Αμπελόκηπους: Ο Χρόνης Δαμαλάς ανοίγει μαγαζί στη γειτονιά του!
Με αφορμή το άνοιγμα του νέου εστιατορίου Raw Bata κάναμε μια βόλτα με τον σεφ Χρόνη Δαμαλά στη λαϊκή των Αμπελοκήπων και μιλήσαμε για την ελληνική κουζίνα, τη μαγειρική και το φαγητό που τον κάνει να βουρκώνει.
Τζεφ Γκούντελ στο «Κ»: Πιο επικίνδυνοι από τους αρνητές οι καταστροφολόγοι
Ένα από τα πιο καθηλωτικά βιβλία για την κλιματική αλλαγή κυκλοφορεί στα ελληνικά και το «Κ» έθεσε καυτά ερωτήματα στον συγγραφέα του, ερευνητή δημοσιογράφο του Rolling Stone και του New York Time Magazine
ΤΑΞΙΔΙΑ
Δοκιμάζουμε τα διάσημα ποτά της Πάτρας
Οι καινούργιοι παραγωγοί της Πάτρας, με έμπνευση από την παράδοση, δημιουργούν νέες τάσεις, καινοτομούν στην παραγωγή, έχουν όρεξη, ξεπερνούν τα προβλήματα και συνεχίζουν κοιτώντας μπροστά.
Μία έκθεση που ενώνει το ζωντανό χθες της Αθήνας με το τώρα
Η πολυαναμενόμενη έκθεση «Αθήνα: Το Ζωντανό Παρελθόν» που φέρνει τον διάσημο Βρετανό φωτογράφο Νικολάι φον Μπίσμαρκ στην πόλη, μάς κάνει να τη δούμε με άλλη ματιά και να αναλογιστούμε πώς συνδέεται το λαμπερό, αρχαίο παρελθόν της με το σήμερα.
Καλαμάρι στη σχάρα με πικάντικη σάλτσα
Σερβίρουμε ως μεζέ ή ως κυρίως γεύμα μαζί με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Μικρές οινικές εκπλήξεις του Ιουνίου
Άνθρωποι, τόποι και κρασιά για κάθε φανατικό οινόφιλο.
Μακαρονάδα θαλασσινών με όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα
Ολα γίνονται σε ένα σκεύος, και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της νοστιμιάς αυτής της σπαγγετάδας.