ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Σάντουιτς με ταλιάτα, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Ο ρυθμός μιας νυχτωδίας
Η έντιμη μελαγχολία των Blur
Μελιτζάνες ιμάμ, γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικά
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Σούγος – όταν η ντομάτα δεν χρειάζεται το νερό – Στον Γαστρονόμο αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Αν βρεθείτε αυτή την εποχή για διακοπές στα Επτάνησα, μπορεί να πετύχετε σε ένα κάποιο καλό μαγέρικο ή ταβέρνα -και ακόμα περισσότερο σε σπίτι- κάποιο θερινό φαγητό με σάλτσα ντομάτας πυκνή και καλοδεμένη. Ένα φαγητό «σουγαρισμένο», όπως το λένε σε τούτα τα νησιά. Είναι η πιο συνηθισμένη καλοκαιρινή σάλτσα, με τις πιο μεστές ντομάτες, του […]
Το dna της χωριάτικης σαλάτας – Στον Γαστρονόμο αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Στην Πάρο τον περασμένο Αύγουστο φάγαμε μια εξαιρετική χωριάτικη με κάτι ντομάτες μέλι και κρίταμο τουρσί, και σαν ροζέτα από σαντιγί είχε στην κορυφή της το ντόπιο πουπουλένιο τυρί, την παριανή ξινομυζήθρα – με ντόπια ξινομυζήθρα την κάνουν πολλοί και στη Νάξο. Μια άλλη φορά, πριν δυο τρία χρόνια στην Κεφαλονιά, μας είχαν σερβίρει τη […]
Η Τήνος πίσω από τον καθρέφτη των σόσιαλ μίντια – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Mε αφορμή τα 200 χρόνια από την εύρεση της εικόνας της Μεγαλόχαρης, η Μάγια Τσόκλη μας «ξεναγεί» σε αυτόν τον τόπο προσκυνήματος, αγριάδας και ταπεινότητας, που προσπαθεί να αντισταθεί στην ισοπέδωση του τρέντι. Μέσα από τη ζωηρή αφήγησή της επιχειρεί να μεταφέρει από τι είναι φτιαγμένη η Τήνος και όσα τη διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα […]
Ακραίο συναυλιακό φαινόμενο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Η Τέιλορ Σουίφτ δεν πρόκειται να ξεκουραστεί μέχρι το τέλος του 2024. Η διάσημη σταρ, ίσως η μεγαλύτερη περφόρμερ στον κόσμο σήμερα -τουλάχιστον για τους φανατικούς φαν της, τους swifties-, ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες μια ανεπανάληπτη περιοδεία, το The Eras Tour, η οποία θα διασχίσει 5 ηπείρους, και περιλαμβάνει 146 εμφανίσεις μέσα σε ενάμιση […]
H Πορτάρα του Naxos Apothecary, ένα νησιώτικο μπιστρό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο
Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Νάξου, το εστιατόριο του Naxos Apothecary προσφέρει φαγητό όλο φρεσκάδα, με θέα την περίφημη Πορτάρα.
DISNEY
Μίκυ Μάους # 478 ΑΝΔΡΟΕΙΔΗ 1
Ηπεριπέτεια και το γέλιο συνεχίζονται στις νέες ιστορίες του Μίκυ Μάους που κυκλοφορεί στα περίπτερα. ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ ΑΝΔΡΟΕΙΔΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ Η ΦΙΛΟΞEΝΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΩΝ ΓΚΟΥΦΥ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΣΚΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΠΛΟΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑΓΙΑ ΝΤΑΚ ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 08/08 (Νο. 478)
Χταπόδι ξιδάτο
Πεντανόστιμος κι ιδιαίτερα αγαπημένος ουζομεζές, το ξιδάτο χταπόδι ετοιμάζεται εύκολα κι εξαφανίζεται εξίσου εύκολα με το που θα φτάσει στο τραπέζι.
Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», επετειακό «Μίκυ Μάους #2»,«Κ»
Ζήτω η ντομάτα! Στον Αυγουστιάτικο «Γαστρονόμο», οι μέρες μας βάφονται κόκκινες, η βασίλισσα του καλοκαιριού ντομάτα, πολιορκεί τις κατσαρόλες μας και κυριεύει τα φαγητά μας. Ακόμα, γιορτάζουμε τα 100 χρόνια Disney, με το 2ο από τα 4 επετειακά Μίκυ Μάους. Πώς θα ήταν οι περιπέτειες του Μίκυ αν διαδραματίζονταν σε 100 χρόνια στο μέλλον; Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, λίγο πριν τον Δεκαπενταύγοστο αποκαλύπτουμε τα μυστικά της Τήνου πέρα από τον καθρέπτη των social media. Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!
ΤΑΞΙΔΙΑ
Το δικό μου καλοκαίρι: Στην Κάλυμνο με την Ιρέν Μαμφρέδος
Για την Ιρέν Μαμφρέδος η Κάλυμνος θα έχει πάντα μια γεύση από την παιδική της ηλικία.
Γκαλέτ με ντοματίνια και τυριά
Η γκαλέτ, αυτή η άτεχνη και πανεύκολη τάρτα, δεν χρειάζεται καν ταρτιέρα. Ρουστίκ και με ζύμη νοστιμότατη, φιλοξενεί όποια γέμιση θέλουμε, όπως εδώ τα ανάμεικτα χρωματιστά, ολόγλυκα ντοματίνια.
My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια
Η σχεδιάστρια και δημιουργός του brand Iride De Portu, Ίρις Ντεπόρτου, ζει σε ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια γεμάτο πίνακες, παπούτσια, αξεσουάρ, και κάποια μολυβένια στρατιωτάκια.