ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Μακαρονάδα θαλασσινών με όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Στο νέο τεύχος «Ταξίδια»: Κυκλάδες, όπως παλιά! Την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»
Οινοχόος Ιουνίου: Η wine list του καλοκαιριού – Την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»
Η σφαγή του Διστόμου: Μια έκδοση μνήμης – Την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»
Φιλέτο κοτόπουλο light με σάλτσα τσιμιτσούρι
Τέλειο ζευγάρι το κοτόπουλο με την αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι – πικάντικη, φουλ στα μυρωδικά, του πάει πολύ. Αλλο τέλειο; Το πιάτο αυτό έχει μόλις 286 Kcal/μερίδα.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Γιατί τα περιστέρια (δεν) αποτελούν απειλή για τις πόλεις μας
Πώς οι παλιοί μας «ταχυδρόμοι» έγιναν μισητοί συγκάτοικοι στο αστικό περιβάλλον.
Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, με γιαούρτι αντί για σαντιγί
Αφρατεύουμε το γλυκό με γιαούρτι αντί για σαντιγί και κερδίζουμε μια πολύ πιο δροσερή και light μους σε σχέση με την κανονική.
Τρώμε στα Χανιά: 7 μαγαζιά, παλιά και νέα, που αξίζει να δοκιμάσετε στην πόλη
Γυρίζουμε τις γειτονιές των Χανίων και δοκιμάζουμε νοστιμιές σε εστιατόρια και παραδοσιακά μαγειρεία, σε φούρνους και σε φρέσκα στριτφουντάδικα.
Πολίτικα κιμαλίδικα από έναν μερακλή Ρωμιό της Πόλης
Γιατί καβουρδίζουμε το μισό μείγμα του κιμά στα μπιφτέκια και τι είναι το ψευτομαντί; Ο Γιώργος Κιρμπάκης μοιράστηκε μαζί μας δυο συνταγές με κιμά, μαζί με τα κόλπα και τις ιστορίες τους, που δείχνουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Πόλης.
Πανεύκολη τούρτα γενεθλίων
Μια συνταγή για εύκολη και πολύ γρήγορη τούρτα γενεθλίων, εντυπωσιακή τόσο σε όψη όσο και σε γεύση.
Κολοκυθοκεφτέδες light, με ανθότυρο
Τα κολοκυθάκια τα τρίβουμε μαζί με τους ανθούς για αυτούς τους κεφτέδες που νοστιμίζουν με ανθότυρο, κεφαλοτύρι και μυρωδικά, ψήνονται στον φούρνο και είναι σούπερ ελαφριοί – έχουν μόλις 47 Kcal o ένας!
Τάρτα με βερίκοκα και κρέμα φυστικιού Αιγίνης
Βερίκοκα, φρέσκα και μαρμελάδα, αλλά και μια πλούσια κρέμα φυστικιού Αιγίνης σε μια τάρτα φρούτου πολύ ζουμερή και πολύ καλοκαιρινή.
Ρεβανί με αμύγδαλο, με συνταγή μιας Πολίτισσας
Ιδιαίτερη υφή και άρωμα δίνει το τριμμένο αμύγδαλο σε αυτή τη συνταγή για ρεβανί που μοιράστηκε μαζί μας η Πολίτισσα Λούκη Κοτάμ, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών του Πέραν.
Xοιρινά κεφτεδάκια στον φούρνο, με ψαρονέφρι και δυόσμο
Πώς γίνεται τα κεφτεδάκια να είναι light; Με δύο τρόπους.
Γιατί τέτοιος ανθοστολισμός στα πιάτα;
Τα βρώσιμα λουλούδια, η σπατάλη και μια νοσταλγία για τη ρόκα-παρμεζάνα.