ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Πατατάτο Αμοργού
Λέσβος: Η πιο αυθεντική Μικρά Ασία που έχει απομείνει στην Ελλάδα
Μπάμιες με κιμά στην κατσαρόλα από την Πόλη
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Τι γεύση έχει ο Στέφαν Τσβάιχ;
Αρτακινές μελιτζάνες με αυγό στο τηγάνι
Από την Αρτάκη της Κυζίκου έρχεται τούτος ο μεζές. Οι μελιτζάνες με τη χρυσαφένια κρούστα αυγού-πικάντικου τυριού είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό.
Πού τρώμε ήσυχα τα βράδια στην Αθήνα
Προτιμάμε τα μαγαζιά εκτός πιάτσας στα οποία δεν χρειάζεται να κάνουμε κράτηση.
Ρόστι, μια μεγάλη τηγανίτα πατάτας
Στη δική μας εκδοχή, ο σεφ εμπλούτισε τη συνταγή με μελίχλωρο Λήμνου.
Παγωτό ξυλάκι με επικάλυψη σοκολάτας
Κρατσανιστή σοκολατένια επικάλυψη, βελούδινη κρέμα και όλες οι αναμνήσεις των παιδικών μας καλοκαιριών…
Μερικές σκέψεις για την έφιππη αστυνομία
Εργαλείο αστυνόμευσης ή γκλαμουριά; Νέα περίπτωση κακοποίησης ή άλλο ένα ζώο εργασίας; Παρατηρήσεις και απόψεις για μια πρόταση που διακωμωδήθηκε.
Πού τρώμε σαν Μεξικάνοι στην Αθήνα
Τα αθηναϊκά εστιατόρια, μπαρ και παντοπωλεία που μας πάνε ταξίδι εξπρες στο Μεξικό.
Ένα οινικό Σαββατοκύριακο στην Κρήτη
Βρεθήκαμε στο «λιμανάκι των γεύσεων» και έχουμε δυο τρία πράγματα να πούμε γι’ αυτό.
Paloma ή μήπως Michelada; Φτιάχνουμε 5 κοκτέιλ με γεύση από Μεξικό
Τι θα λέγατε για μία παγωμένη μπίρα με χυμό ντομάτας, τσίλι και λάιμ, για μια καπνιστή Margarita ή για την τέλεια Paloma; Να πώς φτιάχνονται στο σπίτι πέντε δροσιστικά κοκτέιλ με γεύση από Μεξικό.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»
Τα μυστικά της Αγχιάλου. Τι καταστράφηκε και γιατί στο οπλοστάσιο της 111 Πτέρυγας Μάχης. Από τις εκρήξεις έως τους πολιτικούς εξοστρακισμούς. • Πώς εξηγούνται τα φετινά κενά στην πυρόσβεση. Οι μαχητές της Ρόδου: «Εψαχνα να βρω ανάσα». Τα μηνύματα μιας αποπομπής- εξπρές. • Κορυφαίοι ειδικοί μιλούν στην «Κ» για το ντόμινο παρενεργειών στον πλανήτη λόγω […]
Ταραμοκεφτέδες μερακλίδικοι από τη Σμύρνη
Λαχταριστός, σμυρναίικος μεζές, που ταιριάζει τόσο με κρασί όσο και με τσίπουρο.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Ο γύρος της Πίνδου με ποδήλατα
Στη ραχοκοκαλιά της χώρας η ποδηλασία δεν είναι απλώς εμπειρία, είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, σε μια Ελλάδα που εκεί παραμένει ακόμα αγνή.