ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Μίνι αυγοφέτες με ψωμί μπριός και μέλι ή passion fruit
Γιαουρτογλυκό με δύο ειδών ζελέ, αλλιώς, μπανανά!
Κεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσι
Τα ωμά των Αθηνών: Πού (δεν) τα μαγειρεύουν καλύτερα
Γλυκό ψυγείου με ζελέ, σε μορφή τούρτας
Για αυτό το γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, ο σεφ προτείνει ζελέ λεμόνι, που του χαρίζει έξτρα δροσερή γεύση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλη γεύση θέλουμε.
Τα μπαρ θα μας σώσουν: 9 δροσιστικά κοκτέιλ που πίνουμε τώρα στην Αθήνα
Τα αθηναϊκά μπαρ κάνουν ό,τι μπορούν για να μας δροσίσουν και αυτό το καλοκαίρι.
Βλίτα με ντομάτα βρασταρέ
Έχετε δοκιμάσει βλίτα με ντομάτα…βραστή; Τα λαχανικά «βρασταρέ» είναι πιάτο απλό, μα σπουδαίο. Ένα πάντρεμα θερινών λαχανικών πρωτότυπο και εξαιρετικά νόστιμο.
Σπαγγέτι με μελιτζάνες, ντομάτα και mozzarella burrata
Μια μακαρονάδα γεμάτη γεύση, με μελιτζάνες και ντομάτες από τα καλοκαιρινά μποστάνια και την βουτυράτη γεύση του ζουμερού ιταλικού τυριού που ακούει στο όνομα mozzarella burrata.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής
Το μαύρο κουτί της κλιματικής κρίσης. Ειδικό αφιέρωμα 12 σελίδων – Ένας πλανήτης παγιδευμένος σε σπιράλ υπερθέρμανσης με πρώτα θύματα τις πόλεις με καχεξία πρασίνου και τους απανταχού φτωχότερους πληθυσμούς.
Η Χαλκιδική κρατάει ψηλά τη σημαία της: 14 επιλογές για καλό φαγητό
Από την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία μέχρι την ανερχόμενη προ του Άθω περιοχή καταγράφουμε πολλά ενδιαφέροντα εστιατόρια και μαζί τους μποστάνια, αμπελώνες, καλούδια της γης και της θάλασσας της Χαλκιδικής.
Παξιμάδια: τα βάζουμε σε σαλάτες, σε γρήγορα γεύματα, ακόμα και σε γλυκά!
Ο παραδοσιακός ντάκος είναι αναμφίβολα μπουκιά και καλοκαίρι, αλλά με τα τα παξιμάδια μπορούμε να φτιάξουμε πολλές ακόμη νοστιμιές για όλες τις ώρες της ημέρας, αλμυρές και γλυκές.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Λυχναράκι: Φυτρώνει εκεί που δεν το περιμένει κανείς
Συνδέεται στη λαϊκή παράδοση με τη χρήση του καντηλιού και καμιά φορά φυτρώνει εκεί που υπάρχει μεσαιωνική αρμονία.
Οι ήρωες του The Bear ακόμα ψάχνουν τρόπους για να πουν «σ’ αγαπώ»
Τα συναισθήματα περνούν από την κουζίνα στην πολύ επιτυχημένη σειρά The Βear, η οποία επέστρεψε με τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν της.
Εκμέκ κανταΐφι
Λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι με ελαφριά κρέμα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ένα γλυκό που όλοι λατρεύουμε!
Σπονδή στον μεγάλο οινοποιό Θανάση Παρπαρούση
Ας πιούμε στον σύντροφο, στον πατέρα, στον φίλο, που με τα έργα και τις ημέρες του έδωσε ένα μάθημα δημιουργίας, ήθους και ευγένειας, παρακαταθήκη σε όλους εμάς που δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.