ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Σιτσιλιάνικα λαζάνια σε σάλτσα ντομάτας με πέστο, τυριά και μελιτζάνες
Νάξος: Ενα γαστρονομικό εστιατόριο-happening που λέγεται Barozzi
Pancakes, κρέπες ή τηγανίτες; 20 συνταγές για να διαλέξετε
VOGUE
4 χρώματα μαλλιών που θα δοκιμάσουμε πριν το καλοκαίρι
Naked nails: Είναι το πιο elegant μανικιούρ του καλοκαιριού
Η quiet luxury αισθητική περνά και στα νύχια.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Τα παιδιά στη Σκόπελο θέλουν… παραδοσιακό χορό
Για λίγες ημέρες η Σκόπελος «ντύθηκε» με παραδοσιακές φορεσιές σε ένα φεστιβάλ χορού όπου συνυπάρχουν έθιμα από όλη την Ελλάδα.
Παγωτό με ανθότυρο και αριάνι, χωρίς παγωτομηχανή
Ένα ωραίο γαλατένιο παγωτό με χυμό λεμονιού που θα θυμίζει τσίζκεϊκ. Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Το παγώνουμε, το χτυπάμε στο μπλέντερ, το ξαναπαγώνουμε και έτοιμο!
Εχει θέση η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία;
Η «βόμβα» του ChatGPT έσκασε φέτος και στα σχολεία, δημιουργώντας το ερώτημα πώς μπορεί να αξιοποιηθεί, ώστε να μην καταλήξει να είναι ένα εκσυγχρονισμένο «σκονάκι» ή ένα εργαλείο για λίγους.
Αγκινάρες τηγανητές (carciofi alla giudia)
Οι αγκινάρες alla giudia βγαίνουν ξεροψημένες από το τηγάνι και σερβίρονται ολόκληρες, σαν ανοιχτό λουλούδι, πασπαλισμένες μόνο με αλάτι. Ένα από τα πιο αγαπημένα αντιπάστι των Ρωμαίων.
Δρομολόγια: Eνα γράμμα αγάπης-μίσους για τη Θεσσαλονίκη
Βραδινές περιπλανήσεις στις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης δημιουργούν υπαρξιακές σκέψεις, αστικές παρατηρήσεις επί της οδού Δελφών και επιβεβαιώνουν μια σχέση αγάπης-μίσους με τον Βορρά.
Τραγανές μικρές στοίβες πατάτας (potato stacks)
Τις έχουμε θαυμάσει σε εστιατόρια για την πρωτότυπη εμφάνισή τους και το χρυσαφένιο τους χρώμα και τις λατρέψαμε για την ξεροτηγανισμένη τους κρούστα. Ήρθε η ώρα να μάθουμε να τις φτιάχνουμε μόνοι μας.
«Γράφαμε επειδή δεν ξέραμε τίποτα»
Για τον Μοχάμεντ Μπουγκάρ Σαρ, που θέλησε να ζωντανέψει τον Μπολάνιο.
Orimasis, το κρεοπωλείο που έκανε την ωρίμαση του κρέατος τέχνη
Από τις τεχνικές ωρίμασης μέχρι τα χειροποίητα αλλαντικά και τις premium κοπές, το μικρό κρεοπωλείο στην Παλαιά Φώκαια κατάφερε να εδραιωθεί σε έναν πολύ απαιτητικό χώρο.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Τα road trips του καλοκαιριού: Σιθωνία
H Σιθωνία είναι ένας τόπος γεμάτος ζωή και πλούσια φύση, μια πευκόφυτη χερσόνησος με αμμουδιές, που συμπυκνώνει την ομορφιά της Χαλκιδικής.
Μακαρονάδα ναπολιτάνα με μοσχάρι, προσούτο και λαρδί, βήμα βήμα
Αξίζει να θυμηθούμε αυτή την παλιά τεχνική. Είναι μια ναπολιτάνα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, με «λαρδωμένο» κρέας – ένα πολύ νόστιμο κοκκινιστό ρόστο με μακαρόνια.