ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Cannelait: Στην Πάρο για λεμονόταρτες με πιπέρι και κρουασάν με ΠΟΠ βούτυρο
Σε 15΄ τρώμε: 27 συνταγές για να μην μαγειρεύουμε με τις ώρες
Πεπόνι γεμιστό βήμα βήμα
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Στίβεν Πίνκερ: Ο σταρ του σύγχρονου Διαφωτισμού μιλά αποκλειστικά στο «Κ»
Γκασπάτσο: Κρύα ντοματόσουπα
Δροσερή, κρεμώδης και αρωματική ντοματόσουπα με τις απαραίτητες φλογερές δόσεις πιπεριάς τσίλι, ιδανική για πρώτο πιάτο ή για ένα ελαφρύ βραδινό.
ΤΑΞΙΔΙΑ
«Γιε μου, γεννήθηκες στη Θεσσαλονίκη»
Ένα συγκινητικό κείμενο της απελθούσας Αμερικανίδας προξένου Liz Lee για τον τόπο που θα μείνει για πάντα στην καρδιά της.
Η διεθνής εικαστική πρωτοπορία πάει Λέσβο
Δέκα συν ένα σπουδαία έργα σε μια έκθεση σύγχρονης τέχνης στο νησί της Σαπφούς.
44 έργα από τη συλλογή Φέλιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου
Διαφορετικές τάσεις, τεχνοτροπίες και θέματα στην έκθεση έκθεση σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών με τίτλο «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για τη ζωγραφική είναι αλήθεια».
Το «Κ» προτείνει non fiction εκδόσεις για την παραλία
Τέχνη, επιστήμη, ιστορία, φιλοσοφία, μελέτες, εξερευνήσεις, ταξίδια, ονειροπολήσεις: Μια επιλογή από τις non fiction εκδόσεις που έπεσαν στα χέρια μας.
Ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι
Το τηγάνι είναι ο σύμμαχός μας στα γρήγορα μαγειρέματα. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας καθοδηγεί για να φτιάξουμε τη ριγανάτη τηγανιά των ονείρων μας σε χρόνο μηδέν.
Για παγωτό halo-halo, σούπα mami και άλλες φιλιππινέζικες λιχουδιές στη Μιχαλακοπούλου
Η Μαρινέλα μαγειρεύει στο μαγαζί της για την πολυπληθή Φιλιππινέζικη κοινότητα της Αθήνας συνταγές από την πατρίδα της. Τις δοκιμάσαμε όλες!
Ντακάκια με γαρίδες σαγανάκι
Τα ντακάκια προσθέτουν την ωραία τραγανότητά τους και ταιριάζουν πολύ με τη γεύση της γαρίδας και του τζίντζερ. Μια δημιουργική αλλά και εύκολη συνταγή.
PEANUTS
Ο Σνούπυ και η συντροφιά των «Peanuts» στην «Καθημερινή της Κυριακής»
Ο Τσάρλι Μπράουν είναι ένας από τους πλέον γνωστούς χαρακτήρες των Peanuts. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό, είναι ότι έχει πάρα πολλά κοινά με τον δημιουργό του: ο πατέρας του Τσαρλς Σουλτς ήταν κουρέας και η μητέρα του νοικοκυρά -όπως ακριβώς και του Τσάρλι. Επιπλέον, ο Σουλτς ήταν εξαιρετικά νευρικός και ντροπαλός στην τάξη του, ως ο νεότερος μαθητής της.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
«Σελίδες Ιστορίας» – Το 3ο τεύχος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Μπορεί η Ιστορία να προσεγγιστεί και με άλλον τρόπο εκτός από αυτόν που γνωρίζουμε από τις κλασικές ιστορικές εκδόσεις και τα εκπαιδευτικά βιβλία; Που θα διατηρεί την επιστημονική επάρκεια και την επιβαλλόμενη τεκμηρίωση, αλλά συνάμα θα είναι ελκυστικός και συναρπαστικός;
Μελόπιτα Μυκόνου
Ένα θαυμάσιο αιγαίοπελαγίτικο γλυκό. Η μελόπιτα Μυκόνου κανονικά γεμίζεται με τυροβολιά αλλά μπορούμε και να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο, μυζήθρα ή πέτρωμα στη θέση της.