ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Κεφτεδάκια κοκκινιστά της Νάπολης (Polpette al sugo)
Ταρτ τατέν με βερίκοκα
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
4 συμβουλές για τις (όχι και τόσο) εποχικές αλλεργίες
Ενα σπίτι-«πλοίο» στη Νεάπολη Εξαρχείων
ΤΑΞΙΔΙΑ
7 ξεχωριστά μουσεία που αγαπάμε στην Κέρκυρα
Ευρωπαϊκά αριστουργήματα, σινοϊαπωνική τέχνη, τοπική αρχιτεκτονική, μουσικά όργανα… Ένα μεγάλο εύρος εκθεμάτων καθιστούν τα μουσεία της Κέρκυρας προορισμούς εξαιρετικού ενδιαφέροντος.
Στη Στεμνίτσα, σε ένα δίκτυο μονοπατιών διεθνών προδιαγραφών
Ακολουθήσαμε τους ανθρώπους του Menalon Trail σε μία διαδρομή μοναδικής ομορφιάς.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Κυριακή 9/6 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»
Στον Γαστρονόμο Ιουνίου, ζούμε το καλοκαίρι στην Αθήνα. Ένας οδηγός επιβίωσης στην πόλη, με προτάσεις για εκδρομές στις εξοχές της Αττικής, τις καλύτερες ταβέρνες για μετά το μπάνιο, τα στέκια μας σε πλατείες, ταράτσες, αυλές, 250 διευθύνσεις δροσιάς και 80 συνταγές για τις ζέστες.
Σάντουιτς με χαλούμι, ροδάκινα και ρόκα
Το σάντουιτς που κλείνει όλο το καλοκαίρι μέσα σε δυο φέτες ψωμί! Καψαλισμένες φέτες γλυκόξινου ζουμερού ροδάκινου μαζί με μυρωδάτο χαλούμι , λίγη ρόκα και εκλεκτό ελαιόλαδο και έτοιμο το αγαπημένο μας σνακ για να το πάρουμε μαζί μας παντού.
Ο Τζεφ Γκούντελ και ο πλανήτης που φλέγεται – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 9/6 με την «Καθημερινή»
Ο πλανήτης μας γίνεται όλο και πιο καυτός. Το 2023 ήταν το πιο ζεστό έτος στην ανθρώπινη ιστορία και κάθε μήνας από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2023 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ. Το φαινόμενο της υπερθέρμανσης είναι παγκόσμιο κι έχει συγκεκριμένη αιτία: την κλιματική αλλαγή. Έχω απέναντί μου στην οθόνη του […]
Σαν βγεις στον πηγαιμό για Αλεξάνδρεια – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 9/6 με την «Καθημερινή»
Δεν υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες για το αεροδρόμιο Borg El Arab της Αλεξάνδρειας, μολονότι απέχει από το κέντρο 50 χλμ. Ούτε καν φορτηγάκια, που κατά τα άλλα είναι πολύ διαδεδομένα στην Αίγυπτο. Η πιο βολική μεταφορά για τους τουρίστες είναι οι εφαρμογές κινητών ταξί, κι έτσι αποφεύγει κανείς τα παζάρια. Αλλά αυτή την περίοδο η πόλη […]
Οταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα
Για όλο και περισσότερες γυναίκες, η κοσμηματοποιία εξελίσσεται σε μόνιμη απασχόληση. Γνωρίσαμε τρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.
Cheesecake με γιαούρτι, τσαλαφούτι και φράουλες
Αν είναι να φάμε γλυκό, ας είναι ένα γιαουρτογλυκό όπως αυτό το ανάλαφρο και δροσερό cheesecake με τσαλαφούτι και αρωματικές, φρέσκιες φράουλες. 214 Kcal/μερίδα!
Αντιμέτωποι με την ακραία ζέστη – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 9/6 με την «Καθημερινή»
Έρχονται ζέστες: ο Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Τζεφ Γκούντελ, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Καύσωνας, απαντάει στις ερωτήσεις μας: μας τελειώνει ο χρόνος; Θα γίνει η Αθήνα πόλη-φάντασμα; Τι θα σημαίνει για την κλιματική κρίση μια πιθανή εκλογή Τραμπ;
Κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού με το υπόλοιπο μπριάμ
Με τα περισσεύματα από το κυριακάτικο μπριάμ μπορούμε να φτιάξουμε αυτούς τους πεντανόστιμους, τραγανούς και πανεύκολους κεφτέδες και να έχουμε φαγητό και την άλλη μέρα.
Προφιτερόλ, με συνταγή μιας Πολίτισσας
Το προφιτερόλ είναι ένα αρκετά συνηθισμένο γλυκό στην Κωνσταντινούπολη. Το βρίσκουμε στα ζαχαροπλαστεία, ενώ το φτιάχνουν πολύ και στα σπίτια των Ρωμιών, ειδικά σε γιορτινές περιστάσεις.