ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Πράσινο συκαλάκι γλυκό του κουταλιού
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Τελικά, εξημέρωσε ο άνθρωπος τον σκύλο ή το ανάποδο;
Γιάννη Μέλλο, πώς επηρεάζει η κλιματική κρίση τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε;
Κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα
Μοσχαρίσιο στήθος μπρεζέ
Ο ιδανικός τρόπος ψησίματος του μοσχαρίσιου στήθους είναι σε κλειστό σκεύος, μέσα σε κρασί, για αρκετή ώρα -δηλαδή μπρεζέ. Έτσι, λιώνουν το λίπος και το κολλαγόνο και μαλακώνει το ψαχνό.
Τρώμε σε 9 αθηναϊκές αυλές στρωμένες με χαλικάκι
Πάμε για κρεατικά ή ψαρικά σε μικρά νόστιμα καταφύγια στο κέντρο, στα βόρεια, δροσερά προάστια ή απέναντι από τη θάλασσα και νιώθουμε, για λίγο, αλλού.
Κέικ βανίλιας με φράουλες και κρέμα τυριού
Φουλ ανοιξιάτικο κέικ με τα αρώματα της βανίλιας και της φράουλας να κυριαρχούν και την αφράτη κρέμα τυριού να κάνει απολαυστική την κάθε μπουκιά!
Πανσέτα τραγανή, με λαχανικά
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και το…ξεχνάμε! Η τραγανή πανσέτα με λαχανικά στο φούρνο είναι το κυριακάτικο φαγητό που μας λύνει τα χέρια.
Μουσακάς light με άπαχο κιμά, ψητά λαχανικά και γιαουρτόκομμα
Γίνεται μουσακάς και light; Δεν ακούγεται σωστό. Κι όμως! Με άπαχο κιμά, ψητές μελιτζάνες και κολοκυθάκια, και γιαουρτόκομμα αντί για μπεσαμέλ, γίνεται νοστιμότατος.
Noble, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρόδου
Fine dining αφιερωμένο στη ροδίτικη κουζίνα.
Γαρίδες γιαχνί, με πατάτες και κολοκυθάκια
Μαγειρευτό φαγάκι, απλό αλλά με σπουδαία νοστιμιά από το ζωμό της γαρίδας. Τα κολοκυθάκια και οι πατάτες απορροφούν τη γεύση του θαλασσινού, σε ένα έξοχα ισορροπημένο συνδυασμό.
Πώς ορίζεται το μεγάλο αμερικανικό διήγημα στον 21ο αιώνα
Για τον Τζορτζ Σόντερς και τη νέα του συλλογή «Μέρα απελευθέρωσης».
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»
Κυριάκος Μητσοτάκης εκ βαθέων στην «Κ»: «Και να μου προταθεί η Κομισιόν, θα αρνηθώ». Η απάντηση στα σενάρια «μετακόμισης» και ο στόχος για το 2027.
Κοζμάογλου-Yeni Ideal: Ένα ρωμαίικο αλλαντοποιείο στην Πόλη όπου όλα γίνονται γιαβάς γιαβάς
Ζαμπόνι και μορταδέλα, σουτζούκι και παστουρμάς, όλα με ελάχιστα συντηρητικά, από μια οικογένεια που φτιάχνει και εμπορεύεται αλλαντικά από το 1967 και προτιμά να παράγει λίγα και καλά.
Το μενού της εβδομάδας: Από κολοκυθάκια «παπουτσάκια» μέχρι αγιορείτικες σαρδέλες
Ένα λαχταριστό σπιτικό φαγητό για κάθε ημέρα της εβδομάδας, με εποχικά υλικά, σε ένα συνταγολόγιο νόστιμο και ισορροπημένο, που μας βοηθάει να κάνουμε τα πλάνα μας.