VOGUE
Μανικιούρ: Τα 4 must-try χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν αυτό το καλοκαίρι
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Μελόπιτα με γλυκό φράουλα
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Οι πρωταγωνιστές του «Barry» μιλούν στο «Κ»
Δρομολόγια: Προσωπικές αδυναμίες για τη Eurovision
Ζυμαρικά με σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό
Με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι, συν λίγο φρέσκο βασιλικό, ετοιμάζουμε σε χρόνο μηδέν σκορδάτα, αρωματικά ζυμαρικά. 10′ προετοιμασία15′ μαγείρεμαΣύνολο: 25′ Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο
24 συνταγές για ανοιξιάτικα ριζότι και πιλάφια
Είτε προτιμάτε την κρεμώδη υφή που έχει το ριζότο είτε τη γευστική πολυπλοκότητα που έχει το πιλάφι, το σίγουρο είναι ότι και τα δύο θα σας ικανοποιήσουν και θα σας χορτάσουν.
ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Διάστημα: Το τελευταίο σύνορο (της ρύπανσης)
Ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά έχουμε καταφέρει να γεμίσουμε σκουπίδια ακόμα και το διάστημα. Πώς έγινε αυτό; Γιατί αποτελεί πρόβλημα; Και πώς καθαρίζεται το διάστημα;
Το ελληνικό χειρόγραφο μαγειρικής στα τέλη του 18ου αιώνα
Τί συνέβαινε στον ελλαδικό χώρο τη στιγμή που ο άγνωστος μάγειρας έπιασε την πένα του και άρχισε να γράφει; Μια σύντομη σκιαγράφηση του ιστορικού πλαισίου μέσα στο οποίο τοποθετούμε το ελληνικό χειρόγραφο μαγειρικής των τελών του 18ου αιώνα.
Οι κάτοικοι της Κέρκυρας δείχνουν τον δρόμο για την ανακύκλωση
Ταξιδέψαμε στην Κέρκυρα για να γνωρίσουμε μια πρωτοβουλία κατοίκων που μεγάλωσε, υιοθετήθηκε από τις τοπικές αρχές και έγινε παράδειγμα προς μίμηση.
Πώς φτιάχνουμε τυροκαυτερή
Οι περισσότεροι από εμάς όταν βγαίνουμε στις ταβέρνες παίρνουμε και μια τυροκαυτερή για τη μέση. Γιατί όμως να μην τη φτιάχνουμε και στο σπίτι; Δεν είναι δύσκολη, έχει όμως τα μυστικά της.
Μαρία-Αντέλα Κονόμι: «Δεν υπάρχει άχρηστο υλικό»
H εμπνεύστρια της πλατφόρμας onmaterials, Μαρία-Αντέλα Κονόμι, προωθεί τη δημιουργική επανάχρηση υλικών και αντικειμένων από εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις και γυρίσματα.
Πορτοκαλόπιτα εξωτική με ανανά
Η γνωστή πορτοκαλόπιτα ή «πατσαβουρόπιτα» αποκτά εξωτική διάσταση με την προσθήκη ανανά και στολίζεται με τις ροδέλες του.
Κοτόπουλο πανέ βήμα βήμα, από τον Χριστόφορο Πέσκια
Πώς θα φτιάξουμε το τέλειο κοτόπουλο πανέ; Αυτό που είναι τραγανό εξωτερικά και ζουμερό αλλά σωστά ψημένο στο εσωτερικό του; Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας δείχνει τον σωστό τρόπο μαζί με όλα τα μυστικά.
Ψάρι φασί με πράσα στον φούρνο
Γνωστό και ως χειμάρα, το φασί είναι εξαιρετικά νόστιμο ψάρι στο τηγάνι, ψήνεται όμως ωραιότατα και στον φούρνο. Μια συνταγή που τιμούν δεόντως στη Θεσσαλονίκη και στα πέριξ.
Πώς φτιάχνουμε μαρμελάδες: Χρήσιμες συμβουλές για σίγουρη επιτυχία
Τι όψη έχει μια σωστή μαρμελάδα; Πώς πήζει σωστά και πώς αραιώνει αν παραπήξει; Πώς τη διατηρούμε και πώς αποστειρώνουμε τα βάζα; Αυτά και άλλα πολύ χρήσιμα tips στο άρθρο που ακολουθεί.