ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Το τέλειο σουβλάκι: 10 μυστικά για να τα ψήνουμε σαν επαγγελματίες
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Πάνος Προφήτης: «Στο πρόσωπο της Κάλλας βλέπω μια δύναμη»
Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι
Πώς θα πετύχετε την πιο τραγανή κρούστα στο κοτόπουλο
ΤΑΞΙΔΙΑ
Ισχυρές δόσεις εξωτισμού στο Cap Karoso
Σε μια ανεξερεύνητη περιοχή του νησιού Σούμπα της Ινδονησίας το νέο ξενοδοχείο Cap Karoso περιβάλλεται από χιλιόμετρα άγριας παραλίας – μια ανάσα από τα τροπικά νερά της θάλασσας Σάβου.
Πίτσα με κατσικίσιο τυρί (τύπου σεβρ), πατάτα και τρούφα
Αν δοκιμάσετε αυτή την πίτσα, φοβόμαστε ότι δεν θα ξαναφτιάξετε άλλη! Τόσο, μα τόσο, νόστιμη είναι! Αν δεν θέλετε να ανοίγετε ζυμάρι, κάντε την ακόμα και με αραβική.
6 συνταγές με τα γαλατένια γλυκά της Άνοιξης
Τι κοινό έχουν η μελόπιτα, η γιαουρτόπιτα, το γαλακτομπούρεκο, το τσιζκέικ και ένα pastel de nata; Είναι όλα τους γλυκά με βάση το γάλα, το γιαούρτι και τα νωπά τυριά της άνοιξης!
Ο αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, Δαμιανός, μιλά στον Γαστρονόμο
Ο αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, Δαμιανός, μας υποδέχεται στην Αμπέτειο σχολή στο Κάιρο και μας μιλάει για το έργο και την πνευματική ακτινοβολία της μονής Σινά.
Διάβα: Οι νομάδες βοσκοί πρωταγωνιστούν σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη
Το φωτογραφικό πρότζεκτ του Δημήτρη Τοσίδη αναδεικνύει την –για πολλούς άγνωστη– πρακτική του νομαδικού ποιμαντισμού, στον χώρο της Stereosis έως τις 5 Μαΐου.
Μικροτσίπ: Ο «νέος χρυσός» που αλλάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες
Ο πόλεμος για τον έλεγχο της πιο κρίσιμης τεχνολογίας του καιρού μας, μέσα από μια κουβέντα με τον Άμερικανό καθηγητή του Ταφτς, Κρις Μίλερ.
«Κατίνα, σαλαμάκι» – 10 κορυφαία ελληνικά αλλαντικά
Διαλέξτε σημείο στον χάρτη, να σας πούμε το αλλαντικό του. Τα σαλαμάκια, τα σύγκλινα, οι λούζες και άλλα παραδοσιακά αλλαντικά της Ελλάδας και που θα τα βρείτε.
Κουκάκι με τα όλα του: 37 μοναδικές γευστικές στάσεις
Ένα γευστικό οδοιπορικό σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας, το Κουκάκι, που στους δρόμους του βρίσκεις κυριολεκτικά τα πάντα. Από διαχρονικούς φούρνους μέχρι ψαγμένα wine bars και street food.
Πατσούδια – Κοτσάνια και ρίζες σπανακιού με πυκνή καρυδάτη σκορδαλιά
Τα πατσούδια είναι ένα εβρίτικο λαδερό που γίνεται με τα κοτσάνια (!) από τα σπανάκια και δένει με μια καρυδάτη σκορδαλιά. Μια εξαίσια, vegan και zero waste ιδέα!
Η Αφροδίτη Γεωργιάδου μεγάλωσε με σουρβά, τιμώντας το ποντιακό φαγητό
Καλεσμένοι στο σπίτι της Θεσσαλονικιάς μαγείρισσας στην Άνω Τούμπα, γευτήκαμε τη σκληροπυρηνική κουζίνα της Σάντας του Πόντου.
Τα τοπία του Γιώργου Ρουσόπουλου που κέρδισαν στον διαγωνισμό Sony World Photography
Ο φοιτητής Γιώργος Ρουσόπουλος, που έμαθε φωτογραφία από το YouΤube για να απαθανατίζει τις ορειβατικές του εκδρομές, δεν θυμόταν ότι είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό Sony World Photography, παρά μόνο όταν τον ενημέρωσαν ότι κέρδισε.