ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Δρομολόγια: Ανήκει το «My Number One» στους ύμνους της Gen Z;
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Μαχλέπι, το άρωμα του τσουρεκιού και πώς το χρησιμοποιούμε
O Ρόμπερτ Στάντλερ σχεδιάζει λαμπατέρ που θυμίζουν καρότα
24 μοναστηριακές συνταγές για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ο Γαστρονόμος ανακηρύχθηκε Best in Print για το 2022!
Μια νέα επιτυχία γιορτάζει ο Γαστρονόμος, καθώς αναδείχθηκε Best in Print από την ετήσια έκδοση «Ανασκόπηση 2022 – The Book of Ten» που εκδίδει το Marketing Week.
Τσουρεκάκια γεμιστά με σοκολάτα και σιροπιασμένα με βύσσινο
Με γκανάς σοκολάτας και γλυκό κουταλιού βύσσινο, αυτά τα τσουρεκάκια, που είναι πολύ ωραία ιδέα και για το λαμπριάτικο τραπέζι, είναι γλύκισμα περιωπής.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Το δικό μου Πάσχα: Στη Σύρο με τον Θράσο Καμινάκη
Το Πάσχα στη Σύρο έχει «μελοδραματικό» χαρακτήρα και ο Θράσος Καμινάκης, συγγραφέας, στιχουργός και δάσκαλος δημιουργικής γραφής, εξηγεί τους λόγους.
Τα πιο εντυπωσιακά post covid κτίρια σε όλο τον κόσμο
Μια ματιά σε κάποια από τα πιο εντυπωσιακά έργα που παραδόθηκαν μετά την «επανεκκίνηση» της κοινωνίας και έγιναν πολύ γρήγορα σύμβολα του μεταπανδημικού κόσμου.
DISNEY
Μίκυ Μάους # 460 Η σκοτεινή προφητεία
Η περιπέτεια και το γέλιο συνεχίζονται στις νέες ιστορίες του Μίκυ Μάους που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Ταϊλανδέζικο Pad Thai με καλαμάρι και ρυζομακάρονα
Νηστίσιμο με αρώματα απωανατολίτικα, εξωτικά και ιδιαίτερα. Απαιτείται μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ τρόφιμα.
Πάσχα στα Μετέωρα: Κατανυκτική ατμόσφαιρα και ανοιξιάτικες εκδρομές
Στη μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της Ελλάδας μετά το Άγιον Όρος, οι ημέρες του Πάσχα έχουν κατάνυξη και μυσταγωγία, ενώ η γύρω περιοχή προσφέρεται για ανοιξιάτικες εκδρομές.
Ατομικά μπριός με πραλίνα φυστικιού και λευκή σοκολάτα
Άντε να αντισταθείς σε αυτά τα πεντανόστιμα γλυκά ψωμάκια, που γεμίζονται με πραλίνα φυστικιού και καλύπτονται με σοκολάτα – ευτυχώς ο καθένας έχει το δικό του.
Ραντεβού με τον Αντωνάκη Χριστοδούλου
Ο καλλιτέχνης Αντωνάκης Χριστοδούλου μιλάει για την προσωπική του έκθεση, 7 songs, που είναι εμπνευσμένη από τραγούδια, την αγάπη του για τους βρικόλακες, την εμμονή με τη Φωκίωνος Νέγρη και τις Τρεις Χάριτες.
Τσουρέκια: Πού βρίσκουμε τα πιο μαστιχωτά και μυρωδάτα της Αθήνας
Το πιο δημοφιλές γλυκό του Πάσχα είναι χωρίς αμφιβολία το τσουρέκι. Στα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους που ακολουθούν βρίσκουμε μερικά από τα πιο νόστιμα της Αθήνας.
Colomba di Pasqua, το τσουρέκι των Ιταλών
Είναι το τσουρέκι των Ιταλών, το φτιάχνουν σε μια φόρμα που έχει σχήμα περιστεριού και συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα.