ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Θεσσαλονίκη: Γιατί δεν ξεκολλάμε από τον Φραγκομαχαλά; 30+1 πινέζες στον χάρτη
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Grayn Studio: Νέα πνοή στο design από τη Θεσσαλονίκη
VOGUE
3 πρωινές συνήθειες για να περιορίσετε το αγχος
Το Po’ Boys έχει τις «αμερικανιές» που μας αρέσουν
Πώς ξεφλουδίζουμε τα ρεβύθια;
Αν μας ενοχλούν οι φλούδες ή θέλουμε τα ρεβύθια να γίνουν πιο εύπεπτα και ευκολόβραστα, να τι μπορούμε να κάνουμε.
Σαρακοστή: Έθιμα και φαγητά της λαϊκής μας παράδοσης
Μια σύντομη γνωριμία με την αυστηρότερη νηστεία του χρόνου και μερικές ιδέες για απολαυστικά νηστίσιμα πιάτα.
Χταπόδι: Το θαλασσινό με τη χαμηλή χοληστερίνη
Δεν έχει λιπαρά, έχει χαμηλή χοληστερίνη και είναι καλή πηγή πρωτεϊνης. Πώς όμως το επιλέγουμε και πώς το μαγειρεύουμε;
Τί είναι μοντέρνο τελικά;
PEANUTS
Peanuts κάθε μήνα – Απρίλιος 2023
Απρίλιος 2023 με το ημερολόγιο των Peanuts.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Το δικό μου Πάσχα: Στα Κύθηρα με την Κατερίνα Χάρου
Η εικαστικός Κατερίνα Χάρου, μοιράζεται αναμνήσεις και εμπειρίες από το δικό της Πάσχα στα Κύθηρα.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Στον Γαστρονόμο Απριλίου: Γιορτάζουμε το Πάσχα στον Έβρο – Ένα μεγάλο οδοιπορικό στο τελευταίο σύνορο – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Για πρώτη φορά ταξιδεύουμε κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της χώρας και μαγειρεύουμε με τους ακρίτες του Έβρου τις πατροπαράδοτες συνταγές τους!
Άγρια σπαράγγια με αυγά
Το μυστικό εδώ είναι τα άγρια σπαράγγια. Η γεύση τους δεν συγκρίνεται με των καλλιεργημένων.
Ο Στέφανος Κουνδουράς μάς ταξιδεύει στα μονοπάτια των αμπελολόγων
«Στη φύση είσαι πάντα δεύτερο βιολί», λέει ο οραματιστής γεωπόνος, Στέφανος Κουνδουράς, που αλλάζει τα δεδομένα στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.
Oταν η Εύη Βουτσινά έγραφε για τις αρχαίες καταβολές της νηστείας
Η παγκόσμια ελληνική αποκλειστικότητα της «υποχρεωτικής» νηστείας και άλλες χρήσιμες πληροφορίες από την ερευνήτρια της ελληνικής γαστρονομίας Εύη Βουτσινά.
Γιατί τρώμε κακά επιδόρπια στα ελληνικά εστιατόρια;
Ο Aγγελος Ρέντουλας γράφει για τις περιπέτειές του στα εστιατόρια με τα βαριά υπέργλυκα και ανισόρροπα γλυκά που σερβίρουν μετά το φαγητό.