ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Τα καλύτερα του Φλεβάρη: Μαγαζιά που ξεχώρισε η ομάδα του Γαστρονόμου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Μία μέρα στο Ρίο
Prac∙sitele: Το νέο all day στέκι του κέντρου είναι ιταλικό
Μουσικά διαμάντια από την Αφρική
Οι συνταγές που μαγείρεψε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Φεβρουάριο
Οι σεφ του Γαστρονόμου έχουν μοιραστεί μαζί μας μια ευρύτατη γκάμα συνταγών. Ποιες, όμως, ήταν οι αγαπημένες του κάθε συντάκτη αυτόν τον μήνα;
Σπιτικά λικέρ και σιρόπια από φρούτα: όλοι οι τρόποι για να τα φτιάξετε
Ένας αναλυτικός οδηγός για το πώς να φτιάξετε σπιτικά λικέρ και σιρόπια από φρούτα εποχής και 7 συνταγές για να τα απολαύσετε!
Γίγαντες πλακί στην κατσαρόλα
Στην κατσαρόλα τους προτιμούν τους γίγαντες στη γνωστή ταβέρνα Κληματαριά, όμως μας δίνουν και την εναλλακτική για τον φούρνο.
Σοκολατόπιτα με αχλάδια στο τηγάνι, βήμα βήμα
Μια απίστευτη σοκολατόπιτα με αχλάδι που περιχύνουμε με γκανάς. Από τις πιο ωραίες εκτελέσεις, καθώς το φρούτο δίνει μια πιο ανάλαφρη διάσταση στη σοκολάτα.
Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη
Επιμελητής εκθέσεων και συντονιστής του προγράμματος υποστήριξης καλλιτεχνών του ΙΣΝ, ο Πάνος Γιαννικόπουλος, ζει σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη, για την ανακαίνιση του οποίου επαναχρησιμοποίησαν υλικά που προϋπήρχαν στο κτίσμα.
Γιώργος Σαββάκης, ο ζωγράφος των ταβερνών της Πλάκας
Τα σπαρταριστά έργα του λαϊκού ζωγράφου της Πλάκας κοσμούν, με τα λαμπερά χρώματα και τις ηθογραφικές παραστάσεις τους, τις παλιές ταβέρνες και τα καπηλειά της Ακρόπολης.
Χοιρινή τηγανιά από την μπακαλοταβέρνα του Σκυλοδήμου
Χοιρινή τηγανιά, μεζές κλασικός, δωρικός, ταβερνίσιος. Ειδικά αυτή η τηγανιά του Σκυλοδήμου στον Πειραιά είναι η καλύτερη ever.
Οι τύψεις κάνουν καλό
Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Ντάνιελ Πινκ, μιλώντας αποκλειστικά στο «Κ», ισχυρίζεται ότι το να μετανιώνεις γι’ αυτά που έχεις κάνει ή δεν έχεις κάνει είναι απαραίτητο εργαλείο για να ζήσεις μια καλή ζωή.
Σουσαμένιο σαραγλί από τον Έβρο
«Το εκλεκτό σουσάμι με σκούρο κοκκινοκάστανο χρώμα ήταν ένα από τα βασικά προϊόντα στον βόρειο Έβρο», έγραφε η αείμνηστη λαογράφος της ελληνικής κουζίνας Εύη Βουτσινά, που κατέγραψε αυτή τη συνταγή σε ένα από τα ταξίδια της.
Ελίζα Αλεξανδροπούλου: «Αν δεν ζήσεις το φως, δεν μπορείς να το αγαπήσεις»
Λίγο πριν φωτίσει το φεστιβάλ χορού της Στέγης, η καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμού μάς μιλάει για τη μαγεία μιας δουλειάς που δεν φαίνεται, αλλά και γενικά για το φως που υπάρχει γύρω μας.
Γιατί η νηστεία παχαίνει και 7 τρόποι να μην πάρουμε κιλά τη Σαρακοστή
Τι να προσέξουμε για να μην πάρουμε κιλά κατά τη διάρκεια της νηστείας.