VOGUE
Αυτό είναι το χρώμα που κυριαρχεί τώρα στο street style
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Λευκή ταραμοσαλάτα και 3 τρόποι να την σερβίρουμε
Σουτζουκάκια κρασάτα με αγριοκύμινο
Πού τρώμε γαλατόπιτα στην Αθήνα;
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Ιρλανδία: Βρίσκοντας στον χάρτη «Τα πνεύματα του Ινισέριν»
Η δημοσιογράφος Τζέιν Μάλκερινς μας ξεναγεί στον τόπο των προγόνων της και στην ιστορία της οικογένειάς της, με αφορμή τη νέα πολυσυζητημένη ταινία του Μάρτιν Μακντόνα.
Ανοιχτές τυρόπιτες Κύθνου
Αυτά τα ξεσκέπαστα πιτάκια του νησιού, που γεμίζονται με ανθότυρο, άνηθο και κανέλα και μοιάζουν σαν ζυμαρένια στεφάνια, αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Το δερμάτινο jacket της άνοιξης δεν θα είναι μαύρο
Οίκοι και street style συμφωνούν πως το κλασικό δερμάτινο τζάκετ αλλάζει απόχρωση.
Το Ουζερί της Ιχθυαγοράς: Ένα tapas bar γκρέκο στη Βαρβάκειο
Στο ουζερί της ιχθυαγοράς τα τσίπουρα ξεκινάνε από το πρωί. Εκεί, δίπλα στα ψαράδικα, σερβίρονται οι καλύτεροι μεζέδες και γίνεται ένα ωραίο αλισβερίσι με τσίπουρα και ούζα.
Ανάποδο γαλλικό: Το νέο μανικιούρ της άνοιξης είναι super chic
Το κλασικό γαλλικό μανικιούρ αλλάζει στυλ για τη νέα σεζόν και η Vogue έχει όλες τις λεπτομέρειες.
Ο έρωτας μπορεί να θεραπεύσει το άγχος και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας;
«Το να αγαπάμε και να μας αγαπούν είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της υγείας μας», σύμφωνα με τη Valérie Leduc, διδάκτωρ ιατρικής και συνιδρύτρια του Maison Epigenetic στο Παρίσι.
Πάμε Mokka, για speciality ελληνικό καφέ, φτιαγμένο στη χόβολη
O Νίκος Ψωμάς συνεχίζει να καινοτομεί στα χνάρια του Μικρασιάτη παππού του, ο οποίος πρώτος καθιέρωσε το ξανθό καβούρδισμα και βάφτισε τον καφέ «ελληνικό».
Μάγια Τζόρτζεβιτς: «Είμαστε όλοι εύθραστοι, και αυτό είναι εντάξει»
Η βραβευμένη εικαστικός από τη Σερβία, Μάγια Τζόρτζεβιτς, μάς μιλά για τη νέα της έκθεση στην αγαπημένη της Αθήνα, για τα λουκούμια που της δίνουν ενέργεια και για το alter ego της που πρωταγωνιστεί στη δουλειά της.
Η ρώσικη της Νένας Ισμυρνόγλου
Εμείς αυτή τη σαλάτα, που έχει αρκετές παραλλαγές, τη λέμε ρώσικη, στη Ρωσία όμως -και όχι μόνο- λέγεται Olivier, από τον Βέλγο σεφ Λουσιέν Ολιβιέ, που την πρωτοέφτιαξε στη Μόσχα το 1860.
Τυρόπιτα στην τοστιέρα με φέτα και κασέρι
Αλεύρι, αυγό, δύο τυριά και μια τοστιέρα τι μας κάνουν; Μια εύκολη τυρόπιτα που φτιάχνεται γρήγορα και σερβίρεται ζεστή-ζεστή.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Claude Cormier: Σχεδιάζοντας τον δημόσιο χώρο
Ανακαλύψτε τις ιδέες και τις μεθόδους του οξυδερκούς Καναδού σχεδιαστή στο βιβλίο “Serious Fun, The Landscapes of Claude Cormier”, από τις εκδόσεις Oro.