ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Ξεχάστε πώς γκουγκλάρατε μέχρι σήμερα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Μικρός Ήρως, μεγάλη ιστορία – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Κόλλυβα, ένα έθιμο με αρχαίες καταβολές (+δύο συνταγές)
Σουπιές: 24 συνταγές με το αγαπημένο μας θαλασσινό
Μικρός Ήρως, 70 ετών – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
«Είναι νύχτα. Μια ξάστερη, γλυκειά ανοιξιάτικη νύχτα. […] Μα οι κάτοικοι της Αθήνας δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους. Ξέρουν ότι μέσα στη γλυκειά νύχτα παραμονεύει ο θανάτος. Δεν είναι ελεύθεροι! Είναι σκλάβοι που στενάζουν κάτω από την μπόττα του σκληρού Γερμανού και το μαστίγιο του νικημένου Ιταλού».
Η μέρα που η πεσκανδρίτσα έγινε σταρ: Ο Λευτέρης Λαζάρου θυμάται
Όχι μόνο πήγαμε μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου στην ψαραγορά του Ρέντη, αλλά μετά μας ετοίμασε: συκώτι πεσκανδρίτσας τηγανητό, κολιό περασμένο από το τηγάνι και λαβράκι ελαφρομαρινάτο.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Νάνσυ Μπούκλη και Τζωρτζίνα Λιώση: «Είμαστε η γενιά που κάνει εκπτώσεις παντού»
Η Νάνσυ Μπούκλη και η Τζωρτζίνα Λιώση αφηγούνται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου μια ιστορία του Ευθύμη Φιλίππου και μοιράζονται μαζί μας τις προκλήσεις της παράστασης αλλά και της γενιάς τους.
7 περιηγητές της Αθήνας και τα μυστικά τους
Τριγυρνούν στους δρόμους της πόλης με έναν χάρτη, μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό στο χέρι, παρατηρούν μοτίβα στην αρχιτεκτονική, στην καθημερινότητα, στην ιστορία. Κανείς δεν ξέρει την πρωτεύουσα καλύτερα απ’ αυτούς.
Το κρασί της ταβέρνας είναι το μόνο που δεν λαχταράμε σήμερα
Πώς η προσκόλληση σε μια κακώς εννοούμενη παράδοση δεν αφήνει το κρασί της ταβέρνας να βελτιωθεί.
Συμβουλές για σωστά ψημένο χοιρινό στο τηγάνι
Τι κάνουμε με το κόκαλο; Πώς να φτιάξουμε μια μπριζόλα «λουκούμι»: κάνουμε μαρινάρισμα σε άλμη.
Τα μυστικά κάθε κομματιού του χοιρινού
Από το κεφάλι ως τα ποδαράκια ας δούμε αναλυτικά τα μέρη του χοιρινού και πώς τα μαγειρεύουμε.
VOGUE
7 αρώματα με βανίλια που θα γίνουν η νέα εμμονή μας
Η μυρωδιά της βανίλιας είναι εθιστική και μένει αξέχαστη. Αυτά τα αρώματα το επιβεβαιώνουν.
6 προτάσεις κρασιών για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
Η Μερόπη Παπαδοπούλου προτείνει κρασιά για το σημερινό τσίκνισμα.
Μωσαϊκό με κραμπλ αμυγδάλου
Το μωσαϊκό των παιδικών μας χρόνων ελαφρώς πειραγμένο από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη, που χρησιμοποιεί και πούδρα αμυγδάλου.
Τσικνοπέμπτη στα πέριξ: 9 ταβέρνες στα περίχωρα της Αττικής
Εννέα εξαιρετικές κρεατοταβέρνες για τις οποίες αξίζει να κάνει κανείς λίγο παραπάνω δρόμο, είτε είναι Τσικνοπέμπτη είτε όχι.