ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Μια κουρασμένη όψη
Ένα τραγούδι που δεν ξεκινάει
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Ξινούλες vs γλυκούλες: Oι καλύτερες lemon pie της Αθήνας
Γιουβέτσι για κάθε γούστο: 14 κορυφαίες συνταγές
ΤΑΞΙΔΙΑ
Ωκεανία: Κάνοντας εθελοτουρισμό σε μια βιολογική φάρμα της Νέας Ζηλανδίας
Τα βιολογικά αγροκτήματα της χώρας γίνονται προορισμός για τους ταξιδιώτες που θέλουν να μάθουν από πρώτο χέρι τον τρόπο ζωής των Νεοζηλανδών αγροτών.
Μπακαλιάρος σκορδαλιά, το σήμα κατατεθέν του «Λελούδα»
Ο Δ. Λελούδας άνοιξε την μπακαλοταβέρνα του το 1928 κι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έγινε το σήμα κατατεθέν του. Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή θα βρείτε αγαπημένα πιάτα με τις αυθεντικές τους συνταγές από 42 αθηναϊκές ιστορικές ταβέρνες.
Μακαρόνια με κιμά: Τα μυστικά της σάλτσας και 6 νόστιμες συνταγές
Φτιάχνουμε έξι συνταγές για μακαρόνια με κιμά και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά της κλασικής σάλτσας κιμά.
Challice: Κάθε τραγούδι της, μια φανταστική περιπέτεια
Ο «φιλικός βάρδος της γειτονιάς σας», όπως αυτοαποκαλείται, εξηγεί πώς γίνεται η DIY μουσική και μιλά για τον ρόλο του fantasy gaming στην αισθητική των κομματιών της και το μέλλον των ανεξάρτητων καλλιτεχνών.
Γευστική δοκιμή: Τα ώριμα τυριά αγαπούν τα παλαιωμένα κρασιά
Πώς επιδρά ο χρόνος στο τυρί και το κρασί μας; Δοκιμάζουμε, διαλέγουμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα σετ ώριμων τυριών και παλαιωμένων κρασιών, για να κλείνετε αποθεωτικά ένα γεύμα.
20 χρόνια Βικιπαίδεια: Ο λόγος στους συντάκτες που την κρατούν ζωντανή
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών της Βικιπαίδειας, ανάμεσα σε κουβέντες για την αξιοπιστία ή την πρόοδό της, γνωρίσαμε κάποιους από τους εθελοντές συντάκτες της που συγγράφουν τα λήμματά της και κρατούν ζωντανό το όραμα της «μαζικής συνεργασίας».
India Gate, Μαρούσι: Εδώ το κοτόπουλο μαρινάρεται 48 ώρες
Ο Shantos και η Sujana Acharya μάς διηγούνται την όμορφη ιστορία του εστιατορίου τους, και μάς σερβίρουν αυθεντικές νοστιμιές της ινδικής κουζίνας, όπως momos και κοτόπουλο tandoori.
Έξι Ελληνίδες fiber artists που δημιουργούν τέχνη με βελόνες και αργαλειούς
Έξι Ελληνίδες fiber artists ενσωματώνουν την κλωστή στη σύγχρονη τέχνη και συνδέουν την παράδοση με την εποχή της ψηφιακής πραγματικότητας.
24 συνταγές με μπανάνα για κάθε μέρα
Σε μπανανόψωμο, μάφιν, smoothie ή τάρτα; Εσείς πως προτιμάτε την μπανάνα; Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων μας δίνει πολλές ιδέες για γευστικές και εύκολες συνταγές.
O μπεκρή μεζές της «Ταβέρνας του Βαρδή»
Η Ταβέρνα του Βαρδή από το 1922 φημίζεται για τον μπεκρή μεζέ της. Ιδού, λοιπόν, η αυθεντική συνταγή του. Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή θα βρείτε κι άλλα αγαπημένα πιάτα από 42 ιστορικές ταβέρνες της Αθήνας.
Aσία: Από το αρχαίο μονοπάτι Kumano Kodo της Ιαπωνίας στο οροπέδιο Ντέκαν της νότιας Ινδίας
Πέντε ταξιδιωτικές εμπειρίες ζωής σε Ουζμπεκιστάν, Θιβέτ, Ινδία και Ιαπωνία δίνουν μια ιδιαίτερη «γεύση» Ασίας, συνδυάζοντας την επαφή με τη φύση με την τέχνη, την ιστορία και την αρχιτεκτονική.