ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Hello, Dolli
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Βασιλόπιτα με μανταρίνι, κάστανο και μέλι (χωρίς μίξερ)
Τυρόπιτα με ρύζι: η τσιγγάνικη «Πλετσίντα»
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Στον Γαστρονόμο Ιανουαρίου κάνουμε ρεβεγιόν! Εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»
Τριφτή βασιλόπιτα: Η παλαιότερη πρωτοχρονιάτικη πίτα της Σμύρνης
Η τριφτή σμυρναίικη βασιλόπιτα διαφέρει από όλες όσες γνωρίζουμε και κάποτε πρωταγωνιστούσε στο υπερ-πλούσιο τραπέζι της βραδιάς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.
Γέροντας Επιφάνιος: Οι συνταγές που άφησε παρακαταθήκη στον Γαστρονόμο
Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όμως λιτή και με ξεκάθαρη μεσογειακή ταυτότητα. Αυτή είναι η μαγειρική που μας άφησε παρακαταθήκη ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, ο αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους.
Κροθόπιτα: H ηπειρώτικη κρεατόπιτα με ρύζι
Η κροθόπιτα είναι μια γιορτινή πίτα, σε κάποια χωριά μάλιστα τη φτιάχνουν για βασιλόπιτα. Τη συνταγή μας έδωσε η κυρία Αλεξάνδρα από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
DISNEY
Μίκυ Μάους # 446 Πρωτοχρονιάτικη μονομαχία
Η περιπέτεια και το γέλιο συνεχίζονται στις νέες ιστορίες του Μίκυ Μάους που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Στη γεωργιανή ταβέρνα της Καλλιθέας για χατσαπούρι και χινκάλι
Αυθεντικές γεύσεις από τη Γεωργία, ιδιαίτερες και λαχταριστές, σερβίρουν στην Iberia η Ία και ο Μαμούκα.
Στο Rio, οι παραγγελίες για βασιλόπιτες ξεκινούν τον Νοέμβρη!
Η ιστορία του πολύτιμου, παλιού ζαχαροπλαστείου του Παλαιού Φαλήρου που μας προμηθεύει με μπαμπάδες, μπατόν σαλέ, σεκέρ παρέ και άλλες πολίτικες λιχουδιές.
Ψητή γαλοπούλα με γέμιση φυστίκι
Στην Ιταλία, την ίδια συνταγή χρησιμοποιούν και για ψητές φραγκόκοτες αλλά και κότες.
Ίταμος ή αλλιώς το «δέντρο του θανάτου»
Το ξύλο του έδινε την πρώτη ύλη για τα πολεμικά τόξα. Το παρεξηγημένο φυτό που μπορεί να μεταμορφώσει τον κήπο σας.
Φτιάξαμε γιορτινά γλυκά με Τούρκους πρόσφυγες που ζουν μόνιμα στην Αθήνα
Τέσσερις γυναίκες – πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία, μας μιλούν για την προσαρμογή τους στη χώρα μας και μας φτιάχνουν κουραμπιέδες και πηνίρ χαλβά για τις γιορτές.
Τρίγωνα Πανοράματος: Το χωριάτικο γλυκό που κατέκτησε την Ελλάδα
Η Εύη Βουτσινά γράφει για τα τρίγωνα Πανοράματος, το γλυκό για το οποίο η Θεσσαλονίκη «ανηφόριζε» για να απολαύσει τις Κυριακές.
Desire: Η παλιά, αστική, ζαχαροπλαστική ζει ακόμη
Είμαστε στο καθιστικό με τα σεπαρέ στο ιστορικό Desire της Δημοκρίτου, μπροστά στις προθήκες με τις Saint Honore, τις μον μπλαν και τις μπισκοτοκαρδούλες.