ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Ευθανασία κατοικιδίων: Θλιβερό καθήκον ή αλτρουιστικό προνόμιο;
ΤΑΞΙΔΙΑ
Ασία: Ένα γαστρονομικό οδοιπορικό μέσα από πέντε πιάτα-σύμβολα
Πέντε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές στιγμές του Άνταμ Ντράιβερ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Hopper’s: Το νέο στέκι για βραζιλιάνικο street food
Πέντε σούπερ συνταγές για λαχανικά που γίνονται πουρές
Πουρέ δεν φτιάχνουμε μόνο με πατάτες. Τα περισσότερα λαχανικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (όπως η ντομάτα, η μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό της οποίας είναι απαγορευτική), γίνονται πουρέδες.
5 χάρτες που άλλαξαν τον κόσμο
Πλανησφαίρια, ναυτικοί χάρτες και χειρόγραφα σχεδιασμένα σε δέρμα προβάτου έθεσαν τις βάσεις της σύγχρονης χαρτογραφίας.
Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα βήμα
Τα πάνκεϊκ των Ιαπώνων λέγονται «ντοραγιάκι». Είναι αφράτα και χορταστικά σε μέγεθος, αλλά εκείνοι δεν φαίνεται να τα χορταίνουν
Jerár: Το καλύτερο μπιστρό της Αθήνας βρίσκεται στη Δάφνη
Μπιστρουδένια, χειμωνιάτικη κουζίνα στο Jerár. Ο Άγγελος Ρέντουλας δοκίμασε την κουζίνα του σεφ και συνιδιοκτήτη του μαγαζιού, Χάρη Νικολούζου και καταγράφει την εμπειρία του.
Tα πιο αρωματικά και γαστρονομικά ροζέ από Μοσχοφίλερο
Το ροδαλό αυτό σταφύλι δίνει υπέροχο παστέλ ροζέ χρώμα και μεθυστικά τριανταφυλλένια αρώματα.
2 συνταγές για κοκτέιλ Μαργαρίτα που θα λατρέψετε
Τεκίλες λοιπόν για μια μεξικάνικη βραδιά, με τον αέρα του Χάλισκο και της Γκουανταλαχάρα να γεμίζει τα ποτήρια μας. Ας φτιάξουμε Μαργαρίτες!
Jerár: Ένα εστιατόριο «διαμαντάκι» στη Δάφνη
Πήγαμε στην Δάφνη, για να δοκιμάσουμε την μπιστρουδένια και χειμωνιάτικη κουζίνα του Jerár, με τις φρέσκιες εμπνεύσεις και τις συγκροτημένες γεύσεις.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»
Νίκος Αλιβιζάτος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Γεραπετρίτης και άλλοι νομικοί και ειδικοί γράφουν στην «Κ» για την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ και το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου.
Βιέννη: 8 λόγοι για να ταξιδέψετε στην πιο χριστουγεννιάτικη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα
Η αυτοκρατορική μεγαλοπρέπεια, η τέχνη σε κάθε εκδοχή της και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης την κάνουν ιδανικό προορισμό για αυτή την εποχή.
Το σουβλάκι του Λευτέρη του Πολίτη είναι λόγος ν’ αγαπάς την Αθήνα
Αθηναϊκός θεσμός, ο Λευτέρης ο Πολίτης έχει εβδομήντα χρόνια ιστορίας και ζουμερά σουβλάκια που τρώγονται δύο δύο.
Οι πιο νόστιμες πίτσες της Αθήνας. Με τ’ όνομά τους και με τα όλα τους
Πιτσαρίες υπάρχουν πολλές, καλές πίτσες όμως, ξέρετε αυτές που τις σκέφτεσαι και στον ύπνο σου, λίγες. Εδώ συγκεντρώσαμε αυτές που δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας.