ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Η μέρα του Beaujolais Nouveau, του γαλλικού κρασιού που έγινε μόδα παγκοσμίως
Δεν είναι πίτες, δεν είναι τάρτες, είναι γκαλέτ!
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Δρομολόγια: Τα δικά μας Βαλκάνια βρέθηκαν στο Βελιγράδι
Microapartments: Η ζωή σε 30 τ.μ.
9 διαφορετικά ντάμπλινγκ και πού τα βρίσκουμε στην Αθήνα
Στον ατμό, βραστά ή με μια τραγανή πλευρά; Όπως τα κάνουν στην Ιαπωνία ή μήπως όπως τα φτιάχνουν στη Γεωργία; Κάθε ντάμπλινγκ έχει τη χάρη του.
Mοναχική ενηλικίωση
Για την Κάρσον Μακάλερς, που έγραφε υπέροχα.
Μόνο οι δυνατοί επιβιώνουν: Oι νέες δουλειές των Springsteen & Neil Young
Ακούραστοι και συγκινητικοί, οι Bruce Springsteen και Neil Young κυκλοφορούν νέες δουλειές, που γοητεύουν με διαφορετικό τρόπο.
Τάρτα gingerbread με γέμιση κρέμα σοκολάτα με αμαρέτο
Θα βρείτε πολλές λαχταριστές συνταγές στο Ζάχαρη & Αλεύρι που κυκλοφορεί στις 18 Νοεμβρίου στα περίπτερα.
Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Τι περισσότερο ξέρει ο Πέσκιας;
Ο Χριστόφορος Πέσκιας ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για το κλασικό κυριακάτικο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και μοιράζεται συμβουλές-έκπληξη.
Η Δωροθέα Μερκούρη μαγειρεύει 3 νηστίσιμες συνταγές
Φιλοξενούμενη στο σπίτι της ξαδέλφης της Greta Mercuri, στη Ρώμη, η Δωροθέα μας μαγείρεψε τρεις αγαπημένες της ιταλικές συνταγές.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Η Πόλη του Μεξικού είναι μια… πόλη μαγική
Λατρείες, δοξασίες και παραδοσιακές τελετές, conquistadores και ιθαγενείς, Ντιέγκο Ριβέρα και muralismo. Ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας εξηγεί γιατί η Πόλη του Μεξικού είναι ένα μνημείο πανανθρώπινο.
Η νηστεία των Χριστουγέννων: Τι τρώμε τη Μικρή Σαρακοστή
Το Σαρανταήμερο, η ιστορία της νηστείας, τα έθιμα και 33 ξεχωριστές νηστίσιμες συνταγές με έμπνευση από τη λαϊκή παράδοση.
Η πιο μεγάλη (και πορφυρή) ώρα της βερβερίδας είναι τώρα
Φυτεύουμε την ιαπωνική βερβερίδα στον κήπο ή σε γλάστρα και διαμορφώνουμε ζωηρές μπορντούρες και φυσικά χωρίσματα.
Τι δουλειά έχει ένας φούρνος στη σάλα του Artisanal;
Το προζύμι φυσικής ωρίμασης είναι το υλικό-κλειδί για τα ωραία ψωμιά και αρτοσκευάσματα του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, που πλέον θα μπορείς να πάρεις και για το σπίτι.
Ευτυχία Στεφανίδη: «Είναι η στιγμή της Αθήνας να κάνει τη διαφορά»
Η καλλιτεχνική διευθύντρια και συνδημιουργός δύο νέων boutique hotels σε Ψυρρή και Κολωνάκι μιλάει για την αξία του καλού γούστου και τις εμπειρίες από το εξωτερικό που φέρνει και εφαρμόζει στην ελληνική πρωτεύουσα.