VOGUE
9 street trends από την Εβδομάδα Μόδας Παρισιού που μπήκαν στη Vogue list
Μαύρο παντελόνι: 10 looks για να αναβαθμίσετε το απόλυτο basic
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Μυστήριο 29: Μια έκθεση για την ιστορία της Ελευσίνας
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Οι πιο ξεχωριστές πίτσες στον νέο κύκλο του Chef’s Table
Υπάρχει και αυτό το ελληνικό καλοκαίρι
Όταν η Βρετανίδα συγγραφέας Τζένιφερ Μπάρκλεϊ δέχτηκε μια πρόταση για να περάσει το καλοκαίρι δουλεύοντας σε μια μικρή παραθαλάσσια ταβέρνα στην Κάρπαθο, σκέφτηκε ότι ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χάσει.
Comal: Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου εμπνέεται από το Μεξικό
Πήγαμε στο Comal για τάκος, σιγομαγειρεμένο κατσικάκι barbacoa, ψάρι μαγειρεμένο σε αρωματικά φύλλα μπανάνας και άλλα μεξικάνικα πιάτα και αυτή είναι η εμπειρία μας.
Αλγόριθμε, κάνε ένα εξώφυλλο για το «Κ»
Οι εικονογραφήσεις που θα δείτε σκρολάροντας προέκυψαν από «εντολές» του «Κ» σε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για το λυκόφως της τέχνης, όπως φοβούνται κάποιοι, ή για την αυγή μιας νέας δημιουργικής εποχής;
Αλγόριθμε, κάνε ένα εξώφυλλο
Μακαρονάδα με λουκάνικο (salsiccia)
Στη Σαρδηνία, την Περούτζια αλλά και σε άλλες περιοχές μαγειρεύουν αυτήν τη «δυνατή» μακαρονάδα.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Όταν οι Σπετσιώτες μιλούν για τις Σπέτσες
Πέντε άνθρωποι των Σπετσών μάς συστήνουν το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού με τη δική τους ματιά.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Η μαγική κουζίνα της Ινδίας – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Στο νέο τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί στις 9 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή της Κυριακής» βουτάμε στις γεύσεις και τα αρώματα της πιο οικείας, αγαπητής, πολύχρωμης και μυρωδάτης κουζίνας της Ασίας, που δεν είναι άλλη από την κουζίνα της Ινδίας!
Γαρίδες σαγανάκι
Ζουμερές, αρωματικές και πεντανόστιμες γαρίδες σαγανάκι, με μπαχαρικά και φέτα. Ο απόλυτος μεζές!
Πώς αντιδρά ο εγκέφαλός μας όταν βλέπουμε εικόνες φαγητού στο Instagram;
Νέα έρευνα από το M.I.T. δείχνει πως υπάρχουν συγκεκριμένοι νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλό αποκλειστικά για την επεξεργασία εικόνων φαγητού -οι οποίοι μάλιστα προτιμούν την πίτσα από τα λαχανικά. Αλλά τι λένε άλλες έρευνες; Πώς επηρεαζόμαστε από τις εικόνες φαγητών;
Οκτώβριος: Ποια προϊόντα είναι τώρα στην εποχή τους;
Κηπευτικά όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο και η κολοκύθα είναι τώρα στα καλύτερά τους, ενώ στους πάγκους βρίσκουμε επίσης, φρέσκα μήλα, αχλάδια και κυδώνια.
4 νέα μουσεία του κόσμου που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας
Στην πλούσια πολιτιστική συγκομιδή της τελευταίας χρονιάς πρωταγωνιστούν τέσσερα μουσεία, όχι μόνο για το περιεχόμενο των συλλογών και των εκθέσεων που φιλοξενούν αλλά και για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους.