ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Οι μαγείρισσες της Σμύρνης μάς κάνουν το τραπέζι
Ένας παραδοσιακός φούρνος – διατηρητέο μνημείο στη Σαμοθράκη από το 1853
Σουτζουκάκια σμυρναίικα, βήμα – βήμα
Το Λάζο, Κερατέα: Μια ταβέρνα με τοπική και εποχική κουζίνα
THE NEW YORK TIMES
Το Βερολίνο ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του
Οι λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού, της γαστρονομίας και της διασκέδασης επέστρεψαν στον αγαπημένο τους προορισμό. Το Βερολίνο μάς δείχνει το άλλο πρόσωπο της Γερμανίας.
Σταφύλι γλυκό κουταλιού από τη Σμύρνη
Έκαναν πολλά γλυκά του κουταλιού στη Σμύρνη. Όπως αυτό το πεντανόστιμο γλυκό σταφύλι, το οποίο σέρβιραν σε ειδικό στρογγυλό σκεύος με κρεμασμένα κουταλάκια γύρω γύρω.
25 υπέροχες συνταγές με αχλάδι
Το αχλάδι είναι ένα φρούτο που ωριμάζει τέλος καλοκαιριού. Η πολύ ιδιαίτερη και ζουμερή σάρκα του το έχει κάνει ένα αγαπημένο φρούτο όχι μόνο στους μεγάλους, αλλά και στα μικρά παιδιά.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Η συνωμοσία της γάτας
Πώς έκλεψε την καρδιά του ανθρώπου και έγινε το δημοφιλέστερο κατοικίδιο.
Ένα dry martini για το φθινόπωρο
Δύο διάσημες συνταγές του κλασικού κοκτέιλ.
Το πρώτο σουβλάκι της Αθήνας: Από τη Νίκαια του 1924 στο σήμερα
Η ιστορία του πιο τίμιου ελληνικού street food, από το 1924, όταν ο Μικρασιάτης Ισαάκ Μερακλίδης άνοιξε το πρώτο σουβλατζίδικο στη Νίκαια με το όνομα Αιγυπτιακόν.
Κισκέκ: Το φαγητό που έμαθαν οι Μικρασιάτες στους Μυτιληνιούς
Ο αρχιμάγειρας των πανηγυριών, Στρατής Κικιλής, φτιάχνει και περιγράφει τη συνταγή του κισκέκ, του ένδοξου πανηγυριώτικου φαγητού που δοκιμάσαμε στη Λέσβο.
Holy Llama στο Σύνταγμα: Η εξέλιξη ενός vegan φούρνου σε στέκι για έξοδο
Από κρουασάν και pain au chocolat μέχρι french toast και αγγλικό πρωινό στο Holy Llama, το νέο vegan στέκι της Αθήνας.
Σμυρναίικα γλυκά: 5 συνταγές βουτηγμένες στο σιρόπι
Βούτυρο γάλακτος, σιρόπια, ξηροί καρποί, ζύμες και πολλή φροντίδα: τα γλυκά της Σμύρνης είναι γιορτινά, ευπαρουσίαστα, έχουν περίεργα ονόματα και μοναδική νοστιμιά.
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»
Εντεκα κορυφαίοι αναλυτές, από τουρκικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ινστιτούτα, εξηγούν τα σενάρια για το πού θα βρεθεί ο Ερντογάν και η Τουρκία, το 2023.
Τα οινοποιεία της Εύβοιας: Αρχαίες ποικιλίες, κορυφαία κρασιά
Η Εύβοια έχει ένα πλεονέκτημα που λίγοι προορισμοί διαθέτουν: συνδυάζει βουνό και θάλασσα με έναν τρόπο μαγικό, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε τύπου ταξιδιώτη.