ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Λαχανικά ψημένα στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι
Ομελέτα με μαρουλοσαλάτα από περισσεύματα
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Τα καλύτερα κοκτέιλ για μετά το πασχαλινό τραπέζι
Πίτα με τόνο και βραστά αυγά: Empanada de atun
Οι συνταγές που μαγείρεψε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Απρίλιο
Μαγειρέψαμε ωραία νηστίσιμα (και μη) πιάτα αλλά κυρίως το ρίξαμε στις φράουλες! Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές που ετοίμασε αυτό τον μήνα η ομάδα του Γαστρονόμου.
Βυζαντινό: εύκολο γλυκό με κρέμα βανίλιας και τσουρέκι
Ένας διαφορετικός τρόπος για να αξιοποιήσετε το τσουρέκι ή κάποιο κέικ που έχει περισσέψει είναι να φτιάξετε βυζαντινό, ένα παλιό γλυκό με κρέμα βανίλιας που θυμίζει το εκμέκ κανταΐφι.
Εύκολο κέρασμα με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φράουλες
Ένα ωραίο κέρασμα για γενέθλια και ονομαστικές εορτές, για γιορτινά τραπέζια και για φιλικές μαζώξεις. Γίνεται με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φρέσκες αρωματικές φράουλες.
Aνάποδη πάβλοβα
Η πάβλοβα είναι ένα από τα πιο ωραία επιδόρπια που μπορεί να σερβίρει κανείς σε ένα γιορτινό τραπέζι. Εδώ την προτείνουμε σε μια αναπάντεχη εκδοχή, φέρνοντας τα πάνω κάτω!
Εσείς αγοράζατε ζωντανά παπάκια τις ημέρες του Πάσχα;
Ο μακρύς δρόμος που έχει διανύσει η φιλοζωία και η προστασία των ζώων τις τελευταίες δεκαετίες.
Τσιλιχουρδόπιτα
Η συνταγή αυτή είναι μια εξαίσια ιδέα οικιακής οικονομίας, καθώς αξιοποιεί ό,τι έχει ενδεχομένως περισσέψει από το βράδυ της Ανάστασης σε μια περίλαμπρη πίτα με ρουστίκ γεύση.
Κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο λεμονάτο
Κατσικάκι λεμονάτο ψημένο στον φούρνο με κυδωνάτες πατάτες και διάφορα μυρωδικά, τόσο απλό και όμως τόσο νόστιμο, ιδανικό για το πασχαλινό ή το κυριακάτικο τραπέζι.
Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια
Ένα ένδοξο ρολό αρνιού με πλούσια, αρωματική σάλτσα, που την τρως με το κουτάλι. Η παρμεζάνα και το σουμάκ στη γέμιση είναι δύο πονηρές προσθήκες, αληθινές ενέσεις νοστιμιάς.
Αρνίσια παϊδάκια με μαρινάδα ξινόγαλου στον φούρνο
H απίθανη μαρινάδα ξινόγαλου ποτίζει τα παϊδάκια και τους δίνει δυνατή γεύση. Μετά δεν χρειάζονται πολλά. Λίγο ακόμη ξινόγαλο, στο μπολάκι, για συνοδεία, και μια τηγανιά πατάτες.
Οι μεζέδες της Λαμπρής: 23 λιχουδιές για το Πάσχα
Γλυκάδια, κοκορέτσι ή γαρδούμπες; Μερακλίδικοι κρεατομεζέδες που θα κλέψουν την παράσταση στο πασχαλινό τραπέζι.
Στον Κορυδαλλό, για πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες
Το Ουζερί ο Κώστας σερβίρει ό,τι πιαστεί στα δίχτυα μαγειρεμένο με τον πιο απλό και σωστό τρόπο.