ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Μια Ελλάδα ελιές: 19 επιλογές από τις δοκιμές του Γαστρονόμου και πού θα τις βρείτε
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Ενα ισπανικό κρασί κοιτάει στα μάτια τις διάσημες γαλλικές σαμπάνιες
Φακόρυζο με χωριάτικα λουκάνικα
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Σελίδες Ιστορίας: Το ποδόσφαιρο στον γύψο των καταπιεστικών καθεστώτων – Την Κυριακή 7/4 με την «Καθημερινή»
Παλιά σχολή εναντίον ηλεκτροκίνησης – «4 Τροχοί» Απριλίου, την Κυριακή 7/4 με την «Καθημερινή»
Στους 4Τροχούς Απριλίου συναντώνται δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι. Σε μια περίοδο όπου η αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνει το βηματισμό της προκειμένου να περάσει στην ηλεκτρική εποχή, η Toyota μας ξαφνιάζει παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο βγαλμένο από μια εποχή όπου οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν ήταν το μοναδικό ζητούμενο για ένα αυτοκίνητο. Αυτόν το μήνα ταξιδέψαμε στη Σκωτία […]
Η βραβευμένη Γαλλίδα ζαχαροπλάστρια Marie Simon έρχεται για μια βραδιά στο Ark
Ενα ειδικό μενού με επιδόρπια της ταλαντούχας cheffe pâtissière και πιάτα του Γιάννη Μπαξεβάνη δένει τη Γαλλία με την Αθήνα των 70’s και του τώρα.
Μπάρες δημητριακών με χουρμάδες και σπόρους
Ένα θρεπτικό και γευστικό σνακ χωρίς ζάχαρη για να πάρετε στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο.
Λούπινα ή ντομάτες-καρδιά του βοδιού; Στην αγορά της Καλαμάτας βρήκαμε όλα τα καλούδια της μεσσηνιακής γης!
Μέχρι και στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro έχουν γράψει για τη λαϊκή της Καλαμάτας – ως μία από τις πιο όμορφες και πλούσιες υπαίθριες αγορές της Ευρώπης. Την ψάξαμε από άκρη σε άκρη και φύγαμε με γεμάτες σακούλες.
Πώς σχετίζεται ο σκύλος σας με τη δεξιά κάλτσα
Τα κατοικίδια, όπως και οι άνθρωποι, είναι πλάσματα της συνήθειας, που εξασφαλίζει ηρεμία και μακροζωία.
Σαρακοστή: Οι πρώτες ύλες της νηστείας και πώς μας ωφελούν
Ελαιόλαδο, λαχανικά, όσπρια, θαλασσινά, ξηροί καρποί… Αν σπάσουμε τη νηστίσιμη διατροφή στα εξ ων συνετέθη, θα ανακαλύψουμε ότι όλα τα βασικά συστατικά της θωρακίζουν πολλαπλώς τον οργανισμό μας.
Νηστεύετε τη Σαρακοστή; Δείτε το πλήρες μενού που ετοιμάσαμε για την τρίτη εβδομάδα!
Ένα πλήρες συνταγολόγιο για την τρίτη εβδομάδα νηστείας με γευστικές, θρεπτικές συνταγές για όλα τα γεύματα της μέρας και σωστούς συνδυασμούς τροφίμων ώστε να μην σας λείψει τίποτα!
Ταπεινά μαγαζιά: 19 προτάσεις για φαγητό απλό, ανθρώπινο και ουσιαστικό στην Αθήνα
Διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, απροσποίητα, χωρίς ταρατατζούμ, μας περιμένουν με καλοφτιαγμένο φαγητό και διάθεση ζεστή.
Ψωμί προζυμένιο με αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι ζέας
Στην Ήπειρο έκαναν από παλιά ψωμί με σκληρό σιτάρι δίκοκκο, ζέα δηλαδή. Με αυτό ζυμώνουμε και ψήνουμε τούτο το νόστιμο προζυμένιο καρβελάκι.
Αλμυρή γκρανόλα με φυστικοβούτυρο και σπόρους
Αυτή η αλμυρή γκρανόλα είναι φουλ στην πρωτεΐνη και ιδανική για όσους δεν θέλουν γλυκές γεύσεις στο πρωινό τους. Σερβίρουμε με φυτικό γάλα ή με φυτικό «γιαούρτι» και απολαμβάνουμε ένα νηστίσιμο ή vegan πρωινό!
Σαρακοστή: Τι πίνουμε με τα λαδερά και τα όσπρια και τι με τα θαλασσινά;
Οrange από Μοσχάτο και παλαιωμένο τσίπουρο, Μαυροφίλερο και τσικουδιά: ο Άρης Σκλαβενίτης επιλέγει κρασιά και αποστάγματα που συνοδεύουν ιδανικά τις βασικές κατηγορίες φαγητών της νηστείας.