ΜΕ ΤΗΝ «Κ»
Αναζητώντας τη Φρίντα – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 31/3 με την «Καθημερινή»
Νέοι κανόνες ανδρικής ομορφιάς – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 31/3 με την «Καθημερινή»
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Κοτόπουλο κρασάτο με μαραθόριζα
Το τέλειο πρόσωπο – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 31/3 με την «Καθημερινή»
Νηστίσιμα scones με ταχίνι και σοκολάτα
Τα γνωστά σκωτσέζικα scones σε μια πιο τολμηρή εκδοχή, με ταχίνι (!) και κομματάκια σοκολάτας. Είναι αφράτα και πολύ αρωματικά και συνοδεύουν έξοχα τον καφέ.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Πώς οι τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος επανέρχονται στο σήμερα
Έρευνες έδειξαν πως οι τραυματικές εμπειρίες έχουν τον δικό τους νευρολογικό μηχανισμό· κάτι που ίσως εξηγεί την εισβολή τους στην καθημερινότητα των παθόντων με έντονο και διεισδυτικό τρόπο, σαν να συμβαίνουν ξανά και ξανά.
DISNEY
Ημερολόγιο Disney Απριλίου 2024
Χαλβάς με καραμέλα
Αντί να φτιάξουμε σιρόπι, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς προτείνει να φτιάξουμε καραμέλα και να την προσθέτουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Και με αυτό το απλό κόλπο, ξαφνικά ο χαλβάς που ξέραμε γίνεται κάτι άλλο!
ΤΑΞΙΔΙΑ
Σρι Λάνκα: Ταξιδεύοντας με το τρένο στο «μαργαριτάρι» του Ινδικού Ωκεανού
Ένα δεκαήμερο οδοιπορικό στη Σρι Λάνκα, από το Κολόμπο έως το Κάντι, την Έλλα, το Εθνικό Πάρκο της Ούνταβαλαβα και τις λευκές αμμουδιές του Ινδικού Ωκεανού.
Ενα ξακουστό μπαρ στα Εξάρχεια που έγινε στιλάτο διαμέρισμα
Ο γεννημένος στο Μιλάνο αρχιτέκτονας Σιμόνε Ντε Νάρντι επέλεξε για την αθηναϊκή του κατοικία τον πρώτο όροφο ενός τυπικού νεοκλασικού κτιρίου στη Νεάπολη Εξαρχείων – εδώ άλλοτε στεγαζόταν το τζαζ μπαρ Παράφωνο.
Λουκάνικα πρόβεια στον φούρνο με πατάτες
Πατάτες και πρόβεια λουκάνικα ψήνονται μαζί και μετά πασπαλίζονται με μυζήθρα και δυόσμο. Μπορούμε να τα σερβίρουμε ως μεζέ αλλά και ως κυρίως πιάτο, με μια σαλάτα στο πλάι, όποτε θέλουμε να φτιάξουμε κάτι χωρίς πολύ κόπο.
Μύδια αχνιστά με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι
Αν σας αρέσουν τα αχνιστά μύδια δοκιμάστε αυτή την αρωματική, ελαφρώς πικάντικη εκδοχή με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι. Ένας θαλασσινός μεζές που θα λατρέψετε!
«Παϊδάκια» κοτόπουλου στα κάρβουνα με μαρινάδα από πάπρικα, πελτέ και μουστάρδα
Κομμάτια κοτόπουλου σαν παϊδάκια, μαριναρισμένα με γλυκοπικάντικο μείγμα, ψημένα στα κάρβουνα. Έτσι γίνονται ζουμερά και πεντανόστιμα!
Μελωμένος νηστίσιμος τραχανάς με καυκαλήθρες και ψητά πλευρώτους
Ο τραχανάς από μόνος του αποτελεί ένα superfood. Εδώ συνδυάζεται με μανιτάρια και καυκαλήθρες, που απογειώνουν θρεπτικά το πιάτο.
Τυρόπιτα ανοιχτή με σφέλα και μάραθο, από τη Μάνη
Η πίτα αυτή από τη Μάνη, που μοιάζει με τάρτα ή, σωστότερα, με γκαλέτ, είναι μια πλούσια σε γεύση και αρώματα τυρόπιτα με την ντόπια σφέλα, το εξαιρετικά σπιρτόζικο αυτό τυρί, αρωματισμένη με άγριο μάραθο.