Μια περιήγηση στον εμβληματικό γαλλικό αμπελώνα του φημισμένου οινικού αποστάγματος. Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί.
1724. Ο Remy Martin, ένας νεαρός αμπελοκαλλιεργητής, δημιουργεί μια μικρή επιχείρηση εμπορίας αποσταγμάτων. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1738, o βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ΄ αναγνωρίζει την εξαιρετική ποιότητα του κονιάκ του και, κατ’ εξαίρεση, του επιτρέπει να φυτέψει αμπέλια στις περιοχές που προορίζονταν αποκλειστικά για σιτηρά. Η ιστορία έχει μπει στο δρόμο της! Από εκεί και πέρα, και για σχεδόν τρεις αιώνες, ο οίκος Remy Martin στέφεται συνεχώς με επιτυχίες και πρωταγωνιστεί στον διεθνή κόσμο του κονιάκ, του αποστάγματος που συμβολίζει τον γαλλικό τρόπο ζωής.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο oinoxoos.net