Ό,τι αγαπάμε στην Αθήνα σε ένα περιοδικό

Ό,τι αγαπάμε στην Αθήνα σε ένα περιοδικό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι Αθηναίοι προτείνουν κάποια μυστικά ή λιγότερο γνωστά σημεία της πόλης για πρώτο ραντεβού, για ψώνια, αλλά και βόλτες εκεί που ευνοείται το socialdistancing. 

Βολτάρουμε στο κέντρο και ανακαλύπτουμε νέες αφίξεις. Ξενοδοχεία, εργαστήρια κεραμικής, μαγαζιά για παγωτό, καφέ και barrestaurants, ό,τι φρέσκο αξίζει να επισκεφθούμε. 

Γνωρίζετε τι είναι οι 3rdwave φούρνοι; Η αρτοποιία στην Αθήνα είναι μια τέχνη που εξελίσσεται συνεχώς και πλέον υπάρχουν εξειδικευμένα “μπουτίκ” bakeries νέας γενιάς, που δεν μοιάζουν με τον κλασικό φούρνο της γειτονιάς. Ποια είναι τα νέα αρτοποιεία που χρησιμοποιούν διεθνείς τεχνικές, ποιοτικά άλευρα και πρώτες ύλες και ζυμώνουν με προζύμι; Διαβάστε για όσα προσφέρουν εξαιρετικά αρτοσκευάσματα μεγάλης νοστιμιάς και θρεπτικής αξίας. 

Ο Νίκος Βατόπουλος σχεδιάζει τρεις αστικές βόλτες σε αγαπημένες  γειτονιές του κέντρου. Δέκα σελίδες που θα σας καθοδηγήσουν ώστε να παρατηρήσετε αρχιτεκτονικά στολίδια και να δείτε με άλλα μάτια την Κυψέλη, το Θησείο και το Κουκάκι. 

Περάσαμε ένα πρωινό εκεί που φτιάχνεται ο αρχαίος κόσμος σήμερα. Στο Εργαστήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων είδαμε πώς δημιουργούνται τα πιστά αντίγραφα των εκθεμάτων των μουσείων. Εσείς θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε το αυθεντικό από το αντίγραφο;  

Ο Χρήστος Χωμενίδης κάνει μια διαφορετική ξενάγηση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ενόψει του εορτασμού από την Επανάσταση του 1821 και μαγεύεται, μεταξύ άλλων, από την περικεφαλαία του Γέρου του Μοριά. 

Τι νέο συμβαίνει στο παλιό παλάτι; Αυτοψία στις πρωτότυπες εκθέσεις για την επανάσταση και την απελευθέρωση, που περιλαμβάνουν από σπάνια κειμήλια μέχρι…manga στο πάντα γοητευτικό Μουσείο Πόλεως των Αθηνών. 

Κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας βγαίνουμε στις νέες πιάτσες: τέσσερις δρόμοι σκορπισμένοι στις γειτονιές του ευρύτερου κέντρου έχουν μετατραπεί σε ανεξάρτητους και πολυσύχναστους κόσμους και προτείνονται για βόλτες πρωί και βράδυ. 

Πειραιάς: το μεγάλο λιμάνι εκσυγχρονίζεται και αλλάζει χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά του. Ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ για όσα προσφέρει αυτή η πόλη στους Πειραιώτες αλλά και σε κάθε λογής επισκέπτες. 

Φάκελος Τέχνη: Τελικά είναι η Αθήνα το «νέο Βερολίνο»; Μια μεγάλη έρευνα του GreeceIs για την εικαστική σκηνή της πόλης, η φήμη της οποίας ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Αυτή την Κυριακή 1 Νοεμβρίου μαζί με την Καθημερινή

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT