Ταξιδεύουμε στις Βρυξέλλες για να οδηγήσουμε το πολυαναμενόμενο B-SUV της Toyota, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ταξιδεύουμε στις Βρυξέλλες για να οδηγήσουμε το πολυαναμενόμενο B-SUV της Toyota, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον νέο αέρα που έφεραν στην Toyota τα C-HR, Corolla και Yaris, το Yaris Cross έρχεται να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στην πλέον ενδιαφέρουσα κατηγορία, αυτήν των B-SUV, στην οποία η Toyota φιλοδοξεί να αποσπάσει ένα μερίδιο 8%. Μη σας ξεγελάει η ονομασία, το Yaris Cross δεν είναι απλώς μια υπερυψωμένη εκδοχή του ιαπωνικού σουπερμίνι, καθώς σχεδιαστικά ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Το αμάξωμα αποπνέει τον απαραίτητο δυναμισμό που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της κατηγορίας, χωρίς οι γραμμές του να είναι φλύαρες.

Από πλευράς διαστάσεων, μπορεί το Yaris Cross να τοποθετείται στον μέσο όρο της κατηγορίας των B-SUV, εντούτοις η… άχρηστη πληροφορία της ημέρας έχει να κάνει με το γεγονός ότι το μήκος του (4.180 χλστ.) είναι αντίστοιχο των 5θυρων εκδοχών των δύο πρώτων γενιών του RAV4! Καθώς το τελευταίο σταδιακά μεγάλωσε και σήμερα εκπροσωπεί την εταιρεία στην κατηγορία D, άφησε χώρο για τα μικρότερα SUV της, C-HR και Yaris Cross, το οποίο θα κατασκευάζεται, όπως και το Yaris Hatchback, στο εργοστάσιο της Toyota στη Βαλενσιέν της Βόρειας Γαλλίας.

*Διαβάστε περισσότερα για τις πρώτες μας εντυπώσεις από το Toyota Yaris Cross, στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT