Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Οι «κομάντος» των εμβολίων πιάνουν δουλειά στον ΕΦΚΑ

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Η ομάδα που σχεδίασε και εφάρμοσε το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμών που διακρίθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μετακομίζει σύντομα στο υπουργείο Εργασίας για να επιλύσει τον γόρδιο δεσμό της επεξεργασίας και απονομής συντάξεων. Η επιστράτευση της έρχεται μετά από συνεννόηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και αφορά την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα και άλυτα έως τώρα προβλήματα του ελληνικού δημοσίου που κρατά ομήρους 150.000 συνταξιούχους οι οποίοι περιμένουν για τρία τουλάχιστον χρόνια την σύνταξή τους.

-Δυο μήνες αβεβαιότητας για πανδημία, οικονομία

Σε περίοδο αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας και ως εκ τούτου και της οικονομίας εισέρχεται η χώρα. Η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει μάχη για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού με τοπικές παρεμβάσεις «πόρτα-πόρτα», ενώ επανεξετάζει τον τρόπο ανοίγματος των κλειστών χώρων. Στον σχεδιασμό της βρίσκεται και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κάποιων επαγγελματικών ομάδων ιδιαίτερης σημασίας για την επιστροφή στην κανονικότητα.

-Το «14» και το «8» οι βαθμοί-κλειδιά στις Πανελλαδικές

Το «8» ως κατώφλι εισαγωγής και το «14» ως πήχυς που διευρύνει στρατηγικά τις επιλογές των υποψηφίων στη δήλωση τμημάτων στο μηχανογραφικό είναι οι βαθμοί – κλειδιά που καθορίζουν τις βάσεις στα ΑΕΙ. Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχει γενική άνοδος στα χαμηλόβαθμα τμήματα και στα τέσσερα επιστημονικά πεδία, άνοδος και στις υψηλόβαθμες σχολές στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο ενώ μικρότερες «αναταράξεις» αναμένονται στο πρώτο πεδίο.

-Εισήγηση για μηδενικές αυξήσεις απο το ΚΕΠΕ

Τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ όσο παραμένει η αβεβαιότητα και οι περιορισμοί στην οικονομία συστήνει το ΚΕΠΕ, ενόψει της σχετικής απόφασης του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ως τα τέλη του μήνα.

-Στοίχημα ζωής η σωτηρία των άλλων

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Έκανε στοίχημα ζωής τη σωτηρία των άλλων, αρνούμενος τη δρομολογημένη προσωπική του επιβίωση εάν το φάρμακο για την ασθένειά του δεν γινόταν κτήμα για όλους τους πάσχοντες. Για τον μαραθώνιο μαχών με νίκες αλλά και χαμένους φίλους μιλάει στο Γεύμα με την «Κ» ο Δημήτρης Κοντοπίδης,ε πίτιμος πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.

-«Από το να κλέβω τηλεοράσεις, καλύτερα Βαν Γκόγκ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

«Κλέφτης γεννήθηκα αλλά από τις τηλεοράσεις καλύτεροι οι πίνακες του Βαν Γκόγκ». Αφοπλιστικός ο Ολλανδός Οκτάβ Ντούραμ, ο οποίος έχοντας πλέον εκτίσει την ποινή του μιλάει στην «Κ» για το ριφιφί του 2002 σε μουσείο του Άμστερνταμ, την αρπαγή δυο ανεκτίμητης αξίας έργων αλλά και την Καμόρα. Κάνει μάλιστα και εκτιμήσεις για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη.

-Ο πολέμιος των κλασικών σπουδών στην «Κ».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Ο πολέμιος των κλασικών σπουδών Νταν-ελ Παντίλα Περάλντα καθηγητής του Πανεπιστημίου Πρίνστον μιλάει στην «Κ» για την ανάγκη αναθεώρησής τους. «Αυτό που με ενδιαφέρει αφορά τους ιστορικούς συσχετισμούς με τα φυλετικά ζητήματα και κυρίως με την κατασκευή της λευκής υπεροχής», εξηγεί.

-Μη υποχρεωτική η στείρωση

Μη υποχρεωτική στείρωση για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς προβλέπουν οι τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που παρουσιάζει η «Κ». Ωστόσο οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν να αποστέλλουν δείγμα γενετικού υλικού του ζώου, το οποίο θα φυλάσσεται σε ειδικό αρχείο DNA.

-Αγελάδα-κλώνος για γάλα χωρίς λακτόζη

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

Αγελάδα-κλώνο ικανή να παράγει υποαλλεργικό γάλα παρουσίασαν Ρώσοι ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας SKoltech, στη Μόσχα. Το επιστημονικό επίτευγμα υπόσχεται μια πρακτική λύση για τους ανθρώπους-περίπου το 70% του πληθυσμού- που έχουν πρόβλημα με το αγελαδινό γάλα, καθώς εμφανίζουν δυσανεξία στη λακτόζη. Ειδικοί θεωρούν ότι η καινοτομία των Ρώσων ερευνητών ανοίγει νέους δρόμους στην αγροτική παραγωγή και στην ειδική διατροφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT