Βιβλία για το καλοκαίρι: Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Βιβλία για το καλοκαίρι: Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κοινό έχει ο Σκοτσέζος νικητής του βραβείου Booker, Στιούαρτ Ντάγκλας, με τον/την Λούκας Μαριέκε Ρίνεβελντ από την Ολλανδία με τη βαθιά, διεισδυτική γραφή; Πώς συνδέεται ο πολυσυζητημένος Βιετναμεζο-αμερικάνος πεζογράφος και ποιητής Όσεαν Βουόνγκ με τη σκοτεινή της ματιά της Ρ.Ο. Κουόν και τη μελαγχολική ένταση του Μπράντον Τέιλορ; Είναι συγγραφείς που έκαναν πρόσφατα το πρώτο τους βήμα και συστήθηκαν στα παγκόσμια γράμματα, είναι μέλη μιας νέας γενιάς που ήρθε για να ορίσει τη λογοτεχνία του 21ου αιώνα. Το αφιέρωμα του «Κ» με τις προτάσεις ανάγνωσης για το φετινό καλοκαίρι ξεκινάει από αυτούς.

Ακολουθεί ένας μεγάλος γύρος του κόσμου: από τη Χιλή μέχρι το Ισραήλ και από την Καμτσάτκα μέχρι τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και την αμερικανική επαρχία. Μεγάλες υπογραφές της πεζογραφίας της εποχής μας, καταξιωμένα ονόματα, νεότερες, δυναμικές φωνές και βεβαίως κλασικοί. Το «ταξίδι» καταλήγει στην Ελλάδα με όσα ξεχωρίσαμε από τη δική μας παραγωγή από μυθιστορήματα, νουβέλες και διηγήματα. Δεν λείπει φυσικά και η αναφορά στην ποίηση, με τη νομπελίστρια Λουίζ Γκλικ και το «φαινόμενο» Αμάντα Γκόρμαν, με ενδιαφέρουσες ανθολογίες και τη δυναμική εγχώρια παραγωγή.

Ειδική ενότητα η αστυνομική λογοτεχνία: κλασικές περιπέτειες, ανατριχιαστικά θρίλερ, μυστήρια και νουάρ ιστορίες με την υπογραφή γνωστών ή νέων ονομάτων, εντός και εκτός των συνόρων. Οι προτάσεις μας καταλήγουν στις non fiction εκδόσεις με επιλογές από όλους τους χώρους: ψυχολογία και σύγχρονη σκέψη, δοκίμια και λευκώματα, επιστημονικές έρευνες και ιστορικές μελέτες.

Με τη συμμετοχή ανθρώπων που ενεπλάκησαν στη βιβλιοπαραγωγή των τελευταίων μηνών: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες μοιράστηκαν με το «Κ» τις προτάσεις και τις απόψεις τους. Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί στις 18 Ιουλίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT